home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΜεσσηνίαΟικονομία

Νέοι αγρότες: Μένουν εκτός προγράμματος πολλοί υποψήφιοι στην Πελοπόννησο

Ερώτημα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά θέτει ο Γιάννης Λαμπρόπουλος

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος ζητά απαντήσεις σχετικά με την αύξηση των διαθέσιμων πιστώσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, καθώς πολλοί υποψήφιοι αν και πληρούν τα τυπικά κριτήρια μένουν εκτός λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, τονίζει πως ‘’στόχος του Προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών αγροτών, που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις. Οι υποψήφιοι νέοι γεωργοί απέκτησαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του Προγράμματος, ίδρυσαν γεωργικές εκμεταλλεύσεις και έχουν πλέον κύρια δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα. Πολλοί από αυτούς ήδη διέκοψαν την εργασία τους και υπέβαλαν πολυετές επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη της γεωργικής εκμετάλλευσης.’’

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 444 υποψήφιοι νέοι γεωργοί, ποσοστό 23% σε σύνολο 1.868 υποψηφίων, δεν επιλέγονται για στήριξη, γιατί δεν καλύπτονται από το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων. Στο Νομό Μεσσηνίας περίπου 140 νέοι αγρότες δεν επιλέγονται για το λόγο αυτό.

Θέτει λοιπόν το καίριο ερώτημα:

‘’Θα δοθούν επιπλέον πιστώσεις για ένταξη όλων των νέων αγροτών που υπέβαλαν αιτήσεις και πληρούν τις προϋποθέσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Νομό Μεσσηνίας;”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button