home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚορινθίαΟικονομίαFirst Featured

Νεμέα: Σε απόγνωση οι αγρότες λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων του Αυγούστου

Ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια και σε ποικιλίες επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών του Αυγούστου έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες. Καταστράφηκαν αμπελοκαλλιέργειες και ποικιλίες σταφυλιών, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που προκύπτουν να είναι τεράστια για την παραγωγή και την διακίνηση των προϊόντων.

Συγκεκριμένα, η κορινθιακή σταφίδα είναι αδύνατο να τρυγηθεί για αποξήρανση γιατί έχει σε μεγάλο βαθμό προχωρήσει η σήψη. Η σουλτανίνα επίσης η οποία προορίζεται για επιτραπέζια και ως τέτοια έχει υπερβολικά μεγάλο κόστος παραγωγής, έχει υποστεί τέτοια ζημιά με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να κατευθυνθεί ως επιτραπέζια είτε στην εσωτερική είτε στην αγορά του εξωτερικού. Εστίες σήψης υπάρχουν και στα υλοποιήσιμα σταφύλια.

Όπως είναι λογικό, οι αγρότες φοβούνται ότι αν υπάρξουν περαιτέρω βροχοπτώσεις τις επόμενες μέρες τότε θα μιλάμε για μεγάλη καταστροφή και στα υλοποιήσιμα σταφύλια.

Προβλήματα θα παρουσιαστούν και στην αγορά του Αγιορείτικου και γενικά των οινοποιήσιμων σταφυλιών, λόγω της δυσκολίας να κατευθυνθούν ποσότητες κορινθιακής και σουλτανίνας στην οινοποιία.

Αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο που βρίσκονται οι αγρότες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς κάνει δυο καίρια ερωτήματα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά: Θα ληφθούν μέτρα από την κυβέρνηση για την κάλυψη των ζημιών που έχουν υποστεί αλλά και γενικότερα μέτρα ενίσχυσης και διευκόλυνσης προκειμένου να παραμείνουν στην παραγωγή;

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button