home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Πώς οι Οθωμανικές Κρήνες συνέβαλαν στην ύδρευση της πόλης

Τρεις ομιλητές και ένα θεατρικό δρώμενο έδωσαν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Κρήνες του Ναυπλίου» μία ξεχωριστή διάσταση.
Οι Κρήνες του Ναυπλίου (2)

Το βράδυ της Δευτέρας 29 Αυγούστου στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι κρήνες του Ναυπλίου», μοναδικού εγχειρήματος, έκδοσης της Δημοτικής Επιχείρησης και Αποχέτευσης Ναυπλιέων (Δ.Ε.Υ.Α.Ν.). «Η ύδρευση της πόλης μέσα από την ιστορία των οθωμανικών κρηνών». Τρεις ομιλητές και ένα θεατρικό δρώμενο έδωσαν στην παρουσίαση του βιβλίου μία ξεχωριστή διάσταση.

Ο Γιώργος Καχριμάνης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ αναφέρθηκε στις ανάγκες και τις προσπάθειες της πόλης για επάρκεια και αυτονομία σε πόσιμο νερό σε μία περίοδο που η κλιματική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο δοκιμάζει πληθυσμούς και κοινωνίες.

Οι Κρήνες του Ναυπλίου 1

Ο Γιώργος Κόνδης, συνέδεσε τις κοινωνίες με τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις πηγές νερού οι οποίες εξυπηρετούν τις ανάγκες των πληθυσμών για επιβίωση, ανάπτυξη σχέσεων και επικοινωνίας.

Ο Τόλης Κοΐνης, με εκτενή αναφορά στην Ιστορία της πόλης του Ναυπλίου αναφέρθηκε στη δημιουργία των κρηνών κατά τις περιόδους ξενοκρατίας του Ναυπλίου.

Τέλος, η Αγγελική Τσάκωνα και οι Κατερίνα και Αντώνης Σιούτος με ένα θεατρικό δρώμενο έκλεισαν την εκδήλωση με σημαντικά μηνύματα για το αγαθό που ονομάζεται “νερό”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis