home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Πουλλακίδα το γλέντησε με τη ψυχή της

Ας κρατήσουν οι χοροί του καλοκαιριού σε ολόκληρη την Αργολίδα

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Η Πουλλακίδα το γλέντησε με τη ψυχή της
Πανηγύρι Πουλλακίδας (2)

Παρά το φόβο για μια νέα νεροποντή, η βραδιά θα πρέπει να έμεινε αξέχαστη σε όλες και όλους καθώς για πρώτη φορά η πλατεία στην Πουλλακίδα του Δήμου Ναυπλιέων υποδεχόταν τόσο κόσμο. Βραδιά με κέφι, χορό και ποιοτικό δημοτικό και λαϊκό τραγούδι σε μια πρώτη μεγάλη εκδήλωση, στις 26 Αυγούστου, στο μικρό χωριό της Αργολίδας.

Η Επιτροπή Πολιτισμού που συστήθηκε πρόσφατα θέλησε να διοργανώσει μια ποιοτικά διαφορετική και χαρούμενη συνάντηση στην πλατεία της κοινότητας και το πέτυχε.

Παραδοσιακή και σύγχρονη μαζί, επαγγελματική και ταυτόχρονα εθελοντική, τα μέλη της Επιτροπής κατάφεραν να γεμίσουν ασφυκτικά την πλατεία και να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο κλίμα κεφιού.

Πανηγύρι Πουλλακίδας 1

Παραδοσιακά φαγητά φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού και η γνωστή γουρουνοπούλα, το κρασί και η μπύρα ήταν μερικά από τα συστατικά για την επιτυχία της βραδιάς.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο ήταν η ωραία μουσική, δημοτική και λαϊκή, από τους οργανοπαίχτες του χωριού και τη γλυκιά φωνή της Γλύκας και τη μουσική κομπανία «Τρεις και μία». Από τα παραδοσιακά τσάμικα και τα νησιώτικα στα χασαποσέρβικα και τις ζεϊμπεκιές, οι ήχοι του κλαρίνου και των κρουστών καθώς και οι πενιές από το μπουζούκι και το ούτι, άναψαν τα αίματα και δημιούργησαν ένα θαυμάσιο κέφι που ξέσπασε… στην πίστα του χορού.

Πανηγύρι Πουλλακίδας

Εδώ λοιπόν φάνηκε και το καλύτερο στοιχείο της επιτυχίας των διοργανωτών.

Αναρίθμητη νεολαία και αρκετοί ώριμοι Πουλλακιδιώτες και επισκέπτες ένωσαν τα χέρια και έδωσαν ένα χαρούμενο τόνο στους χορούς που δεν σταμάτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Νέα παιδιά κράτησαν με την ορμή τους στο χορό, το κέφι στο ζενίθ, διαψεύδοντας τις απόψεις ότι οι νέοι απεχθάνονται τα παραδοσιακά πανηγύρια, ιδιαίτερα όταν έχουν την ποιότητα εκείνου της Πουλλακίδας.

(Ο συνεορτάζων)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis