home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρκαδία: Σε εορταστικές εκδηλώσεις ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας σε Παράλιο Άστρος και Τυρό

Το παρόν δίνει ο Περιφερειάρχης σε νέες αλλά και καθιερωμένες γιορτές του τόπου
Άστρος food stories

Στο 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας την Παρασκευή 26 Αυγούστου στο Παράλιο Άστρος. Η εκδήλωση που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στο να δημιουργήσει μια νέα γαστρονομική παράδοση στην περιοχή.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την έκθεση τοπικών προϊόντων, να παρακολουθήσουν μαγειρικές επιδείξεις και να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά που απασχόλησαν τους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ.

Άστρος γαστρονομία Νίκας (1)
ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνδιοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου.

Στον κοντινό Τυρό μετέβη στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης, όπου πραγματοποιήθηκε η γιορτή του ψαρά, της θάλασσας και των ναυτικών. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με διοργανωτές τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, την δημοτική κοινωφελή επιχείρηση και τον αλιευτικό σύλλογο Τυρού.

Σειρά έχει η εμποροπανήγυρη του Μυστρά το βράδυ της Κυριακής, 28 Αυγούστου, όπου θα παρευρεθεί ο κ. Νίκας. Τη διοργάνωση έχει ο Δήμος Σπάρτης με την οικονομική συνδρομή και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ενώ την επιμέλεια των εκδηλώσεων της διοργάνωσης έχει η Επιτροπή Διοργάνωσης του Δήμου Σπάρτης της Εμποροπανήγυρης Μυστρά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis