home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συγκεχυμένα μηνύματα για το τραίνο στην Αργολίδα – Η άγνωστη «βούληση» της Κυβέρνησης και οι άγονες γραμμές

Σύσκεψη το Σεπτέμβριο για τον σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου – Τι άλλο συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη με τον Παναγιώτη Νίκα
Ομιλία Κωνσταντίνου Μπρούσαλη στην εκδήλωση για επαναλειτουργία του τραίνου στο τμήμα Κόρινθος- Άργος-Ναύπλιο.

Συγκεχυμένα είναι τα μηνύματα για την επαναφορά του τραίνου στην Αργολίδα και ευρύτερα στην Πελοπόννησο, αν επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε πίσω από τις λέξεις όσων αναφέρονται στο τελευταίο δελτίο τύπου της Περιφέρειας. Σύσκεψη για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου θα συγκληθεί το Σεπτέμβριο κατά την οποία «θα εκφραστεί η βούληση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην κεντρική Πελοπόννησο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκαλώντας εύλογες απορίες σχετικά με την εξέλιξη του έργου που έχει εξαγγελθεί.

Μεταξύ άλλων θα εξεταστεί η επιδότηση δρομολογίων του τραίνου από το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί για τις άγονες γραμμές την επόμενη δεκαετία, παράγοντας κρίσιμος για το αν θα επαναλειτουργήσει ή όχι η γραμμή.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη και της ΓΓ Υποδομών Μαρία – Ελλη Γεράρδη, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Να σημειωθεί πως έχει εγκριθεί η επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, ενώ απαιτούνται μελέτες τόσο για το τμήμα Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα, όσο και για τη γραμμή Πάτρα – Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα, οι οποίες παραμένουν ανενεργές.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα υπάρχει ανάγκη να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι τοπικές κοινωνίες για την επαναλειτουργία του τραίνου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και στην Πελοπόννησο άγονες γραμμές από το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ.

Η σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7

Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε ακόμα, μεταξύ άλλων, το έργο που αφορά στη σύνδεση του Άργους και του Ναυπλίου µε τον αυτοκινητόδρομο Α7, μέσω της βελτίωσης της επαρχιακής οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών για το οποίο γίνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, διερευνήθηκε η ενδεχόμενη υπαγωγή του έργου στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου δεδομένου ότι το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 προβλέπει εξαιρετικά περιορισμένες πιστώσεις για οδικούς άξονες.

71.000.000 ευρώ για το οδικό δίκτυο Πελοποννήσου

Ακόμα, τη συνάντηση απασχόλησε και το πρόγραμμα αναβάθμισης και συντήρησης του οδικού δικτύου Πελοποννήσου, για το οποίο προβλέπεται πίστωση 71.000.000 ευρώ, ενώ η δημοπράτηση από την Περιφέρεια προγραμματίζεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Εξ άλλου, υπήρξε ενημέρωση ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο της παράκαμψης του Πεταλιδίου, στον οδικό άξονα Τζάνε – Καλαμάκι, στη Μεσσηνία, ενώ διαπιστώνεται ότι τελικά απαιτούνται λιγότερα χρήματα από όσα αρχικά είχε εκτιμηθεί. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική πίστωση πρόκειται να διατίθεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Ακόμα, συζητήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Καραγιάννη, το θέμα του αντιπλημμυρικού έργου στην Καλαμάτα.

Όπως έγινε γνωστό, εκφράστηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να αναμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητήσει σχετικά στη συνέχεια, προκειμένου να αποφευχθούν διενέξεις και τα 80.000.000 ευρώ που διατίθενται να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο για την αντιπλημμυρική προστασία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής, ενώ από την πλευρά του ο περιφερειάρχης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα προκύψουν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis