home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Παραιτείται η διοίκηση του Οίακα – Τι την οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Το παραιτηθέν διοικητικό συμβούλιο εκτιμά ότι ο κύκλος της στην ομάδα έκλεισε και ότι ο στόχος που είχαν θέσει επετεύχθη.
Οίακας Ναυπλίου

Τους λόγους για τους οποίους παραιτείται παραθέτει η διοίκηση του Οίακα Ναυπλίου, που φιλοδοξεί και του χρόνου να διατηρηθεί στις εθνικές κατηγορίες. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι που θα ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα ώστε να μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια στη Β’ Εθνική την ερχόμενη μπασκετική σεζόν.

Το παραιτηθέν διοικητικό συμβούλιο εκτιμά ότι ο κύκλος της στην ομάδα έκλεισε και ότι ο στόχος που είχαν θέσει επετεύχθη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή το απερχόμενο ΔΣ του Οίακα Ναυπλίου:

«Πριν από επτά χρόνια, με αφετηρία την αγάπη μας για το Ναύπλιο και το πάθος μας για τον αθλητισμό, αναλάβαμε την διοίκηση του Οίακα και προσπαθήσαμε ανιδιοτελώς να δημιουργήσουμε μια ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας, με σκοπό να δοθεί ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στους νεαρούς αθλητές του τόπου μας.

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και αμέτρητες ώρες δουλειάς, με τα λάθη, τις παραλείψεις και τον ενθουσιασμό μας, καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια, ώστε αυτή η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ακαδημιών.

Σε αυτά τα χρόνια, η ανδρική ομάδα του Οίακα κέρδισε τον σεβασμό όλων και μπήκε στον αθλητικό χάρτη της χώρας, κάτι που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από είκοσι και πλέον χρόνια, σε μια πόλη με περιορισμένες υποδομές. Θεωρούμε ότι ο στόχος που είχαμε θέσει, επετεύχθη.

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης λοιπόν για την επίτευξη του στόχου αυτού, ο κύκλος της υπάρχουσας διοίκησης κλείνει. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε προϊόν ώριμης σκέψης, αντιλαμβανόμενοι ότι η ενασχόλησή μας με την ανδρική ομάδα, αλλά και γενικά με το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου σε επίπεδο διοίκησης και διαχείρισης, δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί.

Το τέλος εποχής όμως της δικής μας διοικητικής παρουσίας στον Οίακα σαφώς και δε συνεπάγεται το τέλος εποχής στη προσπάθεια της ομάδας να διατηρηθεί στις εθνικές κατηγορίες, αλλά σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Κατόπιν λοιπόν του έντονου ενδιαφέροντος, τόσο του μέχρι πρότινος πρώτου προπονητή της ομάδας μας όσο και του υπόλοιπου προπονητικού επιτελείου να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου την προσπάθεια συμμετοχής της ανδρικής ομάδας στην Β’ Εθνική, παρ όλες τις ενστάσεις μας για την δυσκολία του εγχειρήματος, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μας, δηλώσαμε την ανδρική μας ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας προκειμένου να μην στερήσουμε από τον Οίακα την ευκαιρία αυτή.

Ταυτόχρονα επίκειται η υποβολή των παραιτήσεων μας άμεσα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ούτως ώστε να υπάρξει μια ομαλή διοικητική μετάβαση, καθώς έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες εύρεσης των κατάλληλων προσώπων για την συγκρότηση ενός νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σε εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο και αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Οίακας Ναυπλίου έχει θέσει γερές βάσεις με τις Ακαδημίες του, οι οποίες συνεχίζουν κανονικά τη νέα αγωνιστική περίοδο υπό την επίβλεψη και την σκληρή δουλειά του παρόντος προπονητικού μας επιτελείου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, πρώτα απ’ όλα τον φίλαθλο κόσμο της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους χορηγούς μας καθώς και όλους όσους στήριξαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αλλά και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν με μεράκι και αγάπη για τον Οίακα Ναυπλίου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis