home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Ερμιονίδα: Νέες υποσχέσεις για τον Ανάβαλο – Τι είπε ο Παπαγιαννίδης μετά τη συνάντηση με Γεωργόπουλο

Ποια θέματα κουβέντιασαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο.

Ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης ανέφερε μετά την συνάντηση:

«Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και 2021-2022, κυρίως η πορεία των αρδευτικών έργων στο Δήμο και στην ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Αργολίδας.

Η ΠΕ Αργολίδας, στρέφεται προς τον αγροτικό τομέα, αφού είναι ένα από πλούσιο σε δυνατότητες υδατικό διαμέρισμα της χώρας.

Ταυτόχρονα είναι τυχερό, αφού έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται μία σειρά νέων αρδευτικών έργων με έμφαση την αξιοποίηση των πηγών Αναβάλου, για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα.

Κύριο Εγγειοβελτιωτικό έργο που είναι ενταγμένο στη Δράση “Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 68.350.000 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% είναι το “ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ”.

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται οι αγωγοί δικτύων νερού, τα αντλιοστάσια, οι λιμνοδεξαμενές και υποέργα που αφορούν απαλλοτριώσεις, αρχαιολογία, ΟΚΩ (διαδικασία μετατόπισης υπαρχόντων δικτύων), ηρτημένη εσοδία (καθορισμός χρηματικής αποζημίωσης για τις προκληθείσες ζημιές), ΔΕΗ και κατασκευή αρδευτικού δικτύου στον Δήμο Ερμιονίδας. Το έργο έχει φτάσει στο τελικό στάδιο της έναρξης των εργασιών και στην υλοποίησή του.

Ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από τον κ. Υπουργό, γιατί η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού ΥΠΑΑΤ.

Ιδιαίτερα τονίσθηκε η έμφαση που δίνει ο Δήμος για τους Νέους Αγρότες, τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Βιολογική Γεωργία.

Προωθούνται δράσεις και έργα τα οποία σκοπεύουν να διασώσουν και αναδείξουν ορισμένα τοπικά αγροτικά προϊόντα (ποικιλίες), τα οποία εντοπίζονται και παρουσιάζουν γαστρονομικό ενδιαφέρον λόγω των ιδιαιτέρων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών που διαθέτουν.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button