home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα Κίος: Διδώ, έτοιμη; ΠΑΜΕ!

Εκδήλωση στη Νέα Κίο με αφορμή το βιβλίο της Λένας Διβάνη «Ονειρεύτηκα τη Διδώ»

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Νέα Κίος: Διδώ, έτοιμη; ΠΑΜΕ!
Βιβλίο Διβάνη Νέα Κίος

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου, το βιβλιοπωλείο “Αποσπερίτης” και οι εκδόσεις “Πατάκη” σας προσκαλούν τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 20:30, σε εκδήλωση με θέμα: «Διδώ, έτοιμη; ΠΑΜΕ!» με αφορμή το βιβλίο της Λένας Διβάνη «Ονειρεύτηκα τη Διδώ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου, Ύλα 1, Νέα Κίος. Τηλ. επικοινωνίας: 6937.364.255.

Θα μιλήσουν οι Λένα Διβάνη, συγγραφέας και Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος-αρθρογράφο.ς Συντονίζει η Θεώνη Κωτσιοπούλου.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η θεατρική ομάδα του συλλόγου με δραματοποιημένο διάλογο σε σκηνοθεσία της Βάλιας Ρεντούλη. Παίζουν οι ηθοποιοί Μαίρη Κερασοπούλου, Δήμητρα Κατσικίδη. Συμμετέχουν μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου του συλλόγου.

29 aug divani nea kios

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τη συγγραφέα

«Εγώ σ’ όλη μου τη ζωή πήγαινα ασορτί με την Ελλάδα. Δράμα αυτή; Δράμα κι εγώ. Αδύνατον να ξεσπάσει καταιγίδα στη χώρα και να μη βρεθώ στο κέντρο της εγώ». Διδώ Σωτηρίου

«Μέσα στον ζόφο των αλλεπάλληλων κρίσεων ένιωσα ξαφνικά την έντονη ανάγκη να ανασάνω λίγο φρέσκο αέρα, να αισιοδοξήσω. Αποφάσισα λοιπόν ότι είχε έρθει η ώρα να ξαναζωντανέψω το ίνδαλμά μου, τη Διδώ Σωτηρίου.

Είναι άδικο να τη λησμονούν σιγά σιγά οι παλιότεροι και να την αγνοούν τελείως οι νεότεροι. Δεν υπήρχε άλλη σαν κι αυτή τη γυναίκα-πολεμίστρια του καλού που διέσχισε ολόκληρο τον 20ό αιώνα, βρέθηκε στο επίκεντρο κάθε ελληνικής τραγωδίας (από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τη χούντα) και κατάφερε να δρασκελίσει όλα τα ερείπια φορώντας το αιώνιο χαμόγελό της, κόκκινο μπερέ, κολιέ και άρωμα.

Άρχισα αμέσως την έρευνα (με αφορμή την οποία εν τέλει εμπνεύστηκα το βιβλίο Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας) και ευτυχώς, γιατί χάθηκαν εν τω μεταξύ η Άλκη Ζέη κι ο Νίκος Μπελογιάννης, οι μοναδικοί επιζώντες που την ήξεραν από την καλή και την ανάποδη.

Ελπίζω ότι έγραψα μια εντελώς υβριδική βιογραφία με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ονειρεύτηκα τη Διδώ». Γιατί πράγματι την ονειρεύτηκα ολοζώντανη, ακαταπόνητη και γελαστή, όπως ήταν πάντα, να μου διηγείται με το νι και με το σίγμα τη ζωή της που ήταν αγρίως απίθανη!».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis