home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνία

Χαλάει ο καιρός: Εβδομάδα με βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς – Πόσο θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Δείτε την πρόγνωση από Τρίτη έως και Σάββατο - Ποιες περιοχές της χώρας θα επηρεαστούν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, προβλέπεται από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι – απόγευμα) και θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η Πελοπόννησος θα επηρεαστεί λιγότερο, όμως κατά τόπους θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο καιρός 23-27 Αυγούστου

Από αύριο έως και το Σάββατο οι μετωρολόγοι της ΕΜΥ κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού, ως εξής:

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 23-08-22

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και στο Αιγαίο θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και στην Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 24-08-22

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία τις Κυκλάδες και τις υπόλοιπες περιοχές (εκτός από τα Δωδεκάνησα).

Τα φαινόμενα που πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα στα δυτικά το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 25-08-22

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, τοπικούς όμβρους και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 26-08-22

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν όπου θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες .

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για Σάββατο 27-08-22

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button