home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ορφανός: Τρία ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Πολιτικούς προβληματισμούς προκαλεί η πυρκαγιά των Πυργιώτικων

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ορφανός: Τρία ερωτήματα ζητούν απαντήσεις
Φωτιά Κατακάλι

Μπορεί ο Αύγουστος να μας ταλαιπωρεί ακόμα με τις ζέστες του, όσο όμως κι αν πέσει εποχιακά η θερμοκρασία, ανεβαίνει πολιτικά. Με επιστολή τους προς την Δημοτική Αρχή Ναυπλιέων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός ζητά εξηγήσεις και διευκρινήσεις γύρω από τον τρόπο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα Πυργιώτικα ανήμερα του εορτασμού του 15Αύγουστου:

Δημήτρης Ορφανός 3
Δημήτρης Ορφανός

«Σε συνέχεια σχετικής ανάρτησής μου με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 15η Αυγούστου 2022 στην Κοινότητα Πυργιωτίκων της Δ.Ε. Ναυπλίου του Δήμου μας, η οποία κατέστρεψε αρκετές εκτάσεις με ελαιόδενδρα και προς αποφυγή άλλων αντίστοιχων  δυσάρεστων και επικίνδυνων  καταστάσεων, θέτω προς την Δημοτική Αρχή, υπό την ιδιότητα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου και του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Ναυπλιέων, τα παρακάτω ερωτήματα, ελπίζοντας να πάρω και τις αντίστοιχες απαντήσεις:

  1. Εάν έχουν ανατεθεί και πότε οι εργασίες καθαρισμού αγροτικού οδικού δικτύου για αντιπυρική προστασία των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων και ειδικότερα της Δ.Ε. Ναυπλίου (Πυργιώτικα)  όπου και εκδηλώθηκε η εν λόγω πυρκαγιά.
  2. Ποιος ή ποιοι   είναι οι  ανάδοχοι των έργων για τον καθαρισμό των οδικών δικτύων για αντιπυρική προστασία των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων και ειδικότερα της Δ.Ε. Ναυπλίου, εάν οι εργασίες αυτές έχουν γίνει, ποιος παρέλαβε το εκτελεσθέν έργο, ποια είναι  τα μηχανήματα έργων που  εκτέλεσαν τις εργασίες και αν αυτά τα μηχανήματα  του αναδόχου παρευρίσκονταν και συνέδραμαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο ανάδοχος ήταν παρών κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς;
  3. Εάν υπάρχει σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής (Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων) για την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων δυσμενών καταστάσεων και  εάν έχουν μισθωθεί μηχανήματα και υδροφόρες οι οποίες θα συνδράμουν όταν χρειαστεί το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες.   

Αυτά τα λίγα προς το παρόν, αναμένοντας τις απαντήσεις….»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis