home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Τα γυρίζει ο καιρός: Ο καύσωνας θα δώσει τη θέση του σε βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος

Πτώση θερμοκρασίας σχεδόν 10 βαθμούς κελσίου σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα θα αρχίσει να επέρχεται από την Κυριακή έως και την Πέμπτη. Δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ από την Κυριακή έως και την Πέμπτη.

Ανατροπή έρχεται στο σκηνικό καιρού τα επόμενα 24ωρα καθώς από τον χαλαρό μέχρι στιγμής καύσωνα και τα σχεδόν 40άρια στη θερμοκρασία, πηγαίνουμε σε βροχές και καταιγίδες και τον υδράργυρο να πέφτει σχεδόν δέκα βαθμούς Κελσίου.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει μέσα στο σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο (20-08-2022) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 21/8

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες, στη Μακεδονία όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές στα βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα 22/8

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και πιθανώς την Κρήτη και το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 23/8

Νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς την Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 24/8

Νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές (εκτός ανατολικού Αιγαίου).

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 25/8

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button