home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΟικονομία

Καλαμάτα: Η δυναμική, οι προοπτικές και η τουριστική κίνηση όπως αυτή καταγράφεται

Ο Δήμαρχος στο Mega για την τουριστική κίνηση και τις προοπτικές της Καλαμάτας

Στην τουριστική κίνηση όπως αυτή καταγράφεται, στη δυναμική που έχει αναπτύξει η περιοχή καθώς και στις προοπτικές της Καλαμάτας μέσα και από την ένταξή της στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων στης Ε.Ε. έως το 2030 αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στη σημερινή πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA,

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους Βελίκα Καραβάλτσιου και Νικήτα Κορωνάκη, από το λιμάνι της πόλης απηύθυνε κάλεσμα προς τον κόσμο να επισκεφτεί την Καλαμάτα στις 27 Αυγούστου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η 8η Λευκή Νύχτα κατά την οποία θα δοθεί και συναυλία στην Κεντρική πλατεία της πόλης από τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Ο κ. Βασιλόπουλος απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η πόλη έχει μια έντονη αναπτυξιακή δυναμική και προοπτικές μεγάλες. Σε αυτό έχει συντελέσει και το ότι καταφέραμε να ενταχθεί η Καλαμάτα στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης και συγχρόνως υλοποιούνται στην περιοχή μας έργα, είτε βρίσκονται στη διαγωνιστική διαδικασία είτε που περιμένουμε χρηματοδότηση, που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Από τα στοιχεία των ξενοδόχων, η  πληρότητα αγγίζει το 100% αυτή την εποχή. Άλλωστε, είναι εύκολο να έρθει κάποιος στην Καλαμάτα, είναι μόνο δύο ώρες από το μεγάλο αστικό κέντρο, την Αθήνα, έχουμε το Διεθνή Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» που συνδέει την πόλη μας με 12 χώρες και 26 πόλεις. Η πόλη έχει δυναμική, αυτό το βλέπουμε, το νοιώθουμε καθημερινά, έχει παλμό. Στόχος δικός μας είναι να γίνει και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κι αυτό το πετυχαίνουμε και μέσα από τον Συνεδριακό Τουρισμό που υπάρχει αφού όλο το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι η περιοχή μας γεμάτη με αυτές τις δραστηριότητες. Έχουμε βέβαια και τα γκρουπ που αναφέρετε αλλά να ξέρετε ότι στην περιοχή μας έχουμε και μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως είναι τα «Παπαφλέσσια», το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κορασίδων, έχουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα που προσελκύουν  το ενδιαφέρον. Παράλληλα έχουμε και σπουδαία πολιτιστικά γεγονότα όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που ολοκληρώθηκε και προβάλλει την πόλη μας σε όλο τον κόσμο, έχουμε το Σεπτέμβριο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών με πολλές συμμετοχές, υπολογίζεται να φράσουμε τα 30 γκρουπ, όλα αυτά συντελούν ώστε η Καλαμάτα να βρίσκεται στο επίκεντρο και να συνεχίζει να έχει επισκεψιμότητα όπως είπατε κι εσείς και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο».

mega thanasis vasilopoulos kalamata

Η Καλαμάτα έχει τα πάντα

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Η Καλαμάτα έχει τα πάντα. Πρώτον έχει ποιότητα. Δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει ο επισκέπτης τι διακοπές θέλει να κάνει, παρέχει υψηλή ποιότητα σε σχετικά καλές τιμές, μπορεί δηλαδή ο καθένας να επιλέξει πόσα χρήματα θέλει να δαπανήσει για να περάσει όμορφες ημέρες εδώ, έχει την αστική παραλία που είναι δέκα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, με νερά τα ελέγχουμε κάθε εβδομάδα και είναι πεντακάθαρα, έχει το βουνό, τον Ταΰγετο που σε είκοσι λεπτά μπορείς να ανέβεις εκεί και ν’ αλλάξεις τελείως περιβάλλον μέσα στο δάσος σε αυτό το καταπράσινο βουνό που έχουμε εδώ, δίνει πάρα πολλές εναλλακτικές αφού μπορείς να επισκεφθείς την Αρχαία Μεσσήνη, την Αρχαία Θουρία, την Πύλο, την Κορώνη. Όλα είναι γύρω εδώ και μπορεί εύκολα κάποιος να χρησιμοποιεί τον προορισμό Καλαμάτα και συγχρόνως να κάνει μικρές εκδρομές στην γύρω περιοχή και να επιστρέφει».

Η Καλαμάτα μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της

Αναφερόμενος στην επιλογή της Καλαμάτας στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων στης Ε.Ε. έως το 2030, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε: «Η Καλαμάτα μπορεί πλέον να σχεδιάσει, πώς οραματίζεται το μέλλον της. Πώς θέλει να είναι η πόλη μετά από πενήντα χρόνια. Έτσι λοιπόν, μετά την αρχική έγκριση και ένταξη της Καλαμάτας σε αυτό το δίκτυο, μπορούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα να καταθέσουμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό: πώς θέλουμε να είναι η πόλη, πώς θέλουμε ν’ αναδειχθεί το αστικό της πράσινο, πολεοδομικά, αν θέλουμε να φτιάξουμε περιοχές κλιματικά ουδέτερες, πώς θέλουμε να κυκλοφορούν τα λεωφορεία μέσα στην πόλη – αν θέλουμε να είναι ηλεκτρικά, τα ταξί- όλα αυτά μπορούμε να τα σχεδιάσουμε και να τα υποβάλλουμε στον κεντρικό μας στρατηγικό σχεδιασμό μέσα στους επόμενους 14 μήνες και μετά να διεκδικήσουμε τις χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να τα υλοποιήσουμε. Είμαστε έξι πόλεις στην Ελλάδα που έχουμε ενταχθεί σε αυτό το δίκτυο των 100 πόλεων. Αυτές οι έξι πόλεις θα φτιάξουμε ένα δίκτυο μεταξύ μας για να αλλάξουμε καλές πρακτικές ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε στο αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε. Είναι πάρα πολλές οι προοπτικές για την πόλη μας. Δείχνει αυτή τη δυναμική η πόλη και αυτή τη δυναμική εμείς προσπαθούμε να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της πόλης μας, όχι μόνο της Καλαμάτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button