home design

Στο Γύθειο 21 μετανάστες που διασώθηκαν από ιστιοφόρο νότια από το Ακρωτήριο Ταίναρο

Συνελήφθησαν οι διακινητές από το λιμεναρχείο Γυθείου

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες στις 14 Αυγιούστου, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη αλλοδαπών επιβαινόντων σε ιστιοφόρο σκάφος (α.λ.σ.), το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 11 ναυτικά μίλια νότια του Ακρωτηρίου Ταίναρου.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το Φ/Γ “MICHIGAN” σημαίας Μάλτας, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, ενώ στη συνέχεια οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου. Σύμφωνα με το λιμενικό, συνολικά διασώθηκαν 21 άτομα (16 άνδρες, 2 γυναίκες και 3 παιδιά) όλοι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το παρακάτω Tweet, τα άτομα που επέβαιναν στο ιστιοφόρο, το οποίο παρουσίασε πρόβλημα με τη μηχανή του, ήταν 110.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν δύο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών ηλικίας 30 και 40 ετών, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, για έκθεση της ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο και για απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version