home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η ανεξερεύνητη πλευρά της Τριφυλίας μέσα από μια δροσερή πεζοπορική διαδρομή

Εξερευνήστε την άγρια φύση της Τριφυλίας, απολαμβάνοντας το σαγηνευτικό τοπίο από πανύψηλα δέντρα και χαμηλή καταπράσινη βλάστηση στις όχθες του ποταμού Σελλά
Μονοπάτι Άγιος Νικήτας Τριφυλία Σέλλας

Η Τοπική Κoινότητα Σελλά Μεσσηνίας προσκαλεί την Κυριακή 21 Αυγούστου τον κόσμο να γνωρίσει από κοντά την ανεξερεύνητη πλευρά της Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, μέσα από μια δροσερή πεζοπορική διαδρομή, την κατάβαση του ποταμού Σελλά.

Η πεζοπορία περιλαμβάνει το έντονο ορειβατικό τμήμα του Σελλά ποταμού. Ξεκινάει από τον Νερόμυλο του Αργύρη που βρίσκεται στο Πάρκο Τριπύλης ενώ στη συνέχεια περνάει από το πέτρινο Σελλέϊκο γεφύρι. Η διαδρομή συνεχίζει μέσα από τεράστιους επιβλητικούς βράχους που υψώνονται κάθετα αφήνοντας στενά περάσματα που απαιτούν να κολυμπήσεις μέσα στα δροσερά νερά του ποταμού για να τα περάσεις. Η ορειβατική αυτή διάσχιση καταλήγει στην περιοχή «Διπόταμα».

Εξερευνήστε την άγρια φύση της Τριφυλίας, απολαμβάνοντας το σαγηνευτικό τοπίο από πανύψηλα δέντρα και χαμηλή καταπράσινη βλάστηση στις όχθες του ποταμού Σελλά, με αρώματα από Λυγαριά και Σκίνο καθώς και την άγρια ομορφιά του φαραγγιού με τους υψηλούς βράχους και τις τεράστιες πέτρες.

Τόπος συνάντησης την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 9 το πρωί στο Λαογραφικό Μουσείο στο Σελλά, που βρίσκεται 19 χλμ. από την Κυπαρισσία, σε υψόμετρο 496 μέτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σελλά, Χάιδω Παπαευθυμίου : τηλ. 6972110504.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis