home design 800x400
home design 1170Χ320

Συνέντευξη Πολυξένης Καράκογλου: Η συναυλία στο Ναύπλιο με τον Μακεδόνα

Λαϊκά τραγούδια και αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, την Πέμπτη 18 Αυγούστου στην Παραλία Ναυπλίου
Πολυξένη Καράκογλου (3)

Μια συναυλία που αξίζει να δείτε αν βρίσκεστε στο Ναύπλιο την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 21:00 στην Παραλία (ΠΙ) της πόλης: Ο Κώστας Μακεδόνας και το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας Ναυπλίου, με την πολλά υποσχόμενη Πολυξένη Καράκογλου. Θα ακουστούν λαϊκά τραγούδια, αλλά και ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ποιά είναι όμως η Πολυξένη Καράκογλου, πώς νοιώθει όταν ανεβαίνει στη σκηνή, ποιές στιγμές κρατάει από την μέχρι τώρα καλλιτεχνική της πορεία;

Πολυξένη Καράκογλου (2)

Συνέντευξη της Πολυξένης

Η τραγουδοποιός που θα εμφανιστεί στο Ναύπλιο, μιλάει στον Άκη Γκάτζιο:

ΕΡ. Μιλήστε μας για τη συναυλία στο Ναύπλιο με τον Κώστα Μακεδόνα. Τί θα δουν και τί θα ακούσουν όσοι έλθουν;

Καράκογλου: Καταρχάς στη συναυλία συμμετέχει και η  Χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη. Το πρόγραμμα αποτελείται κυρίως από λαϊκά τραγούδια, αλλά και ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

-Πώς νοιώθετε όταν ανεβαίνετε στη σκηνή και τί είναι αυτό που περιμένετε από τον κόσμο;

Καράκογλου: Στην αρχή υπάρχει ένα μικρό μούδιασμα, ένα μικρό κενό μέχρι να πάρω την πρώτη ανταπόκριση από τον κόσμο και να γίνουμε μια παρέα, να περάσουμε όμορφα να χορέψουμε και να συγκινηθούμε. Μετά από αυτό είναι σαν να γνωριζόμαστε χρόνια. Δεν μπορώ να πω πώς περιμένω κάτι από τον κόσμο. Μάλιστα εκείνοι οφείλουν να περιμένουν από εμένα.

Πολυξένη Καράκογλου (1)

ΕΡ. Πώς περιγράφετε τον εαυτό σας πάνω στη σκηνή, αλλά και έξω από αυτή;

Καράκογλου: Ο πυρήνας παραμένει ίδιος. Πάντα ως ακροατής μου άρεσαν οι καλλιτέχνες που δεν είχαν φόβο να τσαλακωθούν, να γελάσουν, να δείξουν τη ευάλωτη πλευρά τους στο κοινό. Αισιοδοξώ ότι όσο περνούν τα χρόνια αυτή μου η ανάγκη ωριμάζει και μοιράζομαι όλο και πιο ουσιαστικά ότι νιώθω και ότι γράφω.

ΕΡ. Ποιες στιγμές κρατάτε από την μέχρι τώρα πορεία σας και πού μπορεί να φτάσει η επιτυχία; Πώς ορίζετε την επιτυχία; Τί σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Καράκογλου: Κρατάω τη στιγμή που αποφάσισα να φύγω από την εταιρεία που ήμουν και να ανοίξω δικό μου label ώστε να κυκλοφορώ τη μουσική μου με τη μορφή που θέλω. Ήταν μια δύσκολη απόφαση που μου έχει δώσει όμως τόσα πολλά!

Νομίζω ότι αν ορίσω την επιτυχία θα είναι τεράστια αποτυχία…

Επιδιώκω τους μικρούς η και τους μεγάλους στόχους όπου κάθε ένας είναι ένα σκαλί. Κάνεις απολογισμό και οραματίζεσαι το επόμενο βήμα. Επιτυχία για εμένα είναι τα βήματα που σε πηγαίνουν κάθε φορά σε ένα καλύτερο σημείο και τα έχεις κάνει με ειλικρίνεια στον εαυτό σου και χωρίς να θυσιάσεις το παιδικό σου όνειρο.

makedonas banner

Η Πολυξένη Καράκογλου

Η Πολυξένη Καράκογλου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου όταν ήταν 6 χρονών. Τελειώνοντας το δημοτικό αποφάσισε να πάει στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά απ’ όπου πήρε και το απολυτήριο της. Πέρασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον πρώτο χρόνο σπουδών της ανακοινώθηκε η 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου όπου και διακρίθηκε.

Έτσι ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι της δισκογραφίας της, πρώτα στο single της 4ης Ακρόασης και έπειτα στη συμμετοχή στο δίσκο «Απ’ το Μηδέν» του Σπύρου Παρασκευάκου και του Ζαχαρία Καρούνη με το τραγούδι «Ο άνθρωπος μπορεί».

H πρώτη της δισκογραφική δουλειά έγινε σε συνεργασία με 2 επίσης νέους καλλιτέχνες, τον Γρηγόρη Πολύζο και την Αθηνά Σπανού. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος τον Μάρτιο του 2019 και ονομάζεται «Πολύχρωμες Ζακέτες».

Έχει συμπράξει με σημαντικούς καλλιτέχνες με ξεχωριστές στιγμές η συνεργασία της με τον Θάνο Μικρούτσικο όπου την επέλεξε να ερμηνεύσει τα πολιτικά του τραγούδια , καθώς και με τον Κώστα Μακεδόνα σε συναυλίες  αφιερωμένες στη μελοποιημένη ποίηση.

Την Άνοιξη που μας πέρασε παρουσίασε μία διασκευή του “Bohemian Rhapsody” των Queen ενώ το Καλοκαίρι κυκλοφόρησε τη νέα της δισκογραφική εργασία με τίτλο «Σημεία στίξης». Έκτοτε το άλμπουμ βρίσκεται σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και σταδιακά γίνεται η οπτικοποίηση των τραγουδιών στο προσωπικό της κανάλι στο Youtube με την συμμετοχή ηθοποιών και χορευτών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis