home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Άνοιξε τις πύλες του το “Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Χειροποίητης Μπύρας”

Αγαπημένες για το ελληνικό κοινό οι γιορτές κρασιού και μπύρας – Γλυκιές αναμνήσεις από τα “Διούσια” στο Άργος
1peloponnesebeerfestival2022

Τις πύλες του άνοιξε την Παρασκευή 5 Αυγούστου το 2ο Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Χειροποίητης Μπύρας” (2nd Peloponnese Beer Festival – only craft), στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, με αθρόα προσέλευση ντόπιων και επισκεπτών και παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις.

Tο “Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Χειροποίητης Μπύρας” πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Αυγούστου, προσφέροντας στους επισκέπτες του περισσότερες από 350 ετικέτες ελληνικής φρέσκιας, χειροποίητης μπύρας, πάνω από 30 Ελλήνων παραγωγών – ζυθοποιών.

Το βράδυ της Παρασκευής η παράλληλη συναυλία με το μεσσηνιακό συγκρότημα Jukebox and Friends έντυσε μουσικά το μήνυμα του Φεστιβάλ, που είναι : “Ναι στις όμορφες εμπειρίες. Ναι στην ελληνική επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια. Ναι στην υπευθυνότητα. Πίνουμε πάντα υπεύθυνα!”

Φεστιβάλ μπύρας Καλαμάτα
Φωτό: fb/Peloponnese Beer Festival

Το Σάββατο 6 Αυγούστου τις γουλιές του αγαπημένου καλοκαιρινού ποτού θα πλουτίσουν με νότες τα “Κίτρινα ποδήλατα”, ενώ την Κυριακή 7 Αυγούστου, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, στη σκηνή ανεβαίνει ανανεωμένη η Μελίνα Κανά.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις αφιερωμένες στο κρασί και τη μπύρα αποτέλεσαν συνήθειο χρόνων στη χώρα μας.

Να σημειώσουμε ότι, ανάλογη επιτυχία είχε η Γιορτή Κρασιού “Διονύσια” στο Άργος, με τη συμμετοχή πολλών οινοπαραγωγών της Αργολίδας, που όμως δεν διοργανώνονται πια και ίσως θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να αναβιώσουν, καθώς συγκέντρωναν πλήθος επισκεπτών.

Γιορτή κρασιού Άργος 1
Φωτό: anagnostis
Γιορτή κρασιού Άργος 4
Φωτό: anagnostis
Γιορτή κρασιού Άργος 3
Φωτό: anagnostis
Γιορτή κρασιού Άργος 5
Φωτό: anagnostis

Το “Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Χειροποίητης Μπίρας” στην Καλαμάτα γίνεται επιτυχημένος θεσμός και το παράδειγμά του μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες Πελοποννησιακές πόλεις.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis