home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΟικονομία

Καλαμάτα: “Ωδή” στη μπύρα τον Αύγουστο

Το Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Ελληνικής Χειροποίητης Μπύρας γίνεται θεσμός στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα

Με μια “ωδή” στη μπύρα θα γεμίσει η Καλαμάτα το τριήμερο 5,6 και 7 Αυγούστου, στα πλαίσια του Πελοποννησιακού Φεστιβάλ Ελληνικής Χειροποίητης Μπύρας (Peloponnese Beer Festival only craft), που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της ΦΑΡΙΣ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Το φεστιβάλ ελληνικής χειροποίητης μπύρας, που αγαπήθηκε τόσο πολύ και γίνεται πια θεσμός, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας, με παράλληλες συναυλίες από τους jukebox, Κίτρινα Ποδήλατα και Μελίνα Κανά.

Πάνω από 30 Έλληνες παραγωγοί- ζυθοποιοί θα συμμετέχουν με περισσότερες από 350 ετικέτες ελληνικής φρέσκιας χειροποίητης μπύρας. Ζυθοποιοί από την Πελοπόννησο, την Αθήνα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, την Ικαρία και την Κρήτη θα βρεθούν στην Καλαμάτα σε μια γιορτή ελληνικού ζύθου, γαστρονομίας και μουσικής.

Lager, Stout, Pale Ale, IPA, Porter, Pilsner … όποια και αν προτιμά κάποιος θα έχει τη δυνατότητα να την απολαύσει στο 2ο Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Ελληνικής Χειροποίητης Μπύρας. Έντονα αρώματα βύνης, λυκίσκου, λουλουδιών και εσπεριδοειδών αλλά και γεύσεις από μαύρη σοκολάτα, βότανα, μέλι τονίζουν τον χαρακτήρα του ευκολόπιοτου και δροσιστικού ποτού.

Η Ελληνική μπύρα Craft επικεντρώνεται περισσότερο στη γεύση της και την απόχρωσή της. Διαφέρει από την κλασική, καθώς έχει πιο πλούσια γεύση, είναι πιο δυνατή και προσφέρεται σε μεγαλύτερη ποικιλία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.

254598396 213407097598116 1379088095273198577 n 1
Φωτό: fb/Peloponnese Beer Festival

Το μήνυμα του Φεστιβάλ είναι : “Ναι στις όμορφες εμπειρίες, Ναι στην ελληνική επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια. Ναι στην υπευθυνότητα. Πίνουμε πάντα υπεύθυνα!”

Παράλληλα, φέτος ενισχύεται και ο γαστρονομικός χαρακτήρας του φεστιβάλ με 4 kiosks από επαγγελματίες, που θα προσφέρουν απολαυστικές γεύσεις από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα, γιατί μπύρα χωρίς φαγητό δεν υφίσταται.

Παράλληλες Συναυλίες

287668349 353984520207039 5839591586640662764 n

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Αυγούστου 2022 : Το μεσσηνιακό συγκρότημα Jukebox and Friends
Το γκρουπ έχει αρκετές επιρροές από τη Rock μουσική αλλά στο πρόγραμμά του χωράει και Reggae και Swing και διασκευές σε παραδοσιακά κομμάτια. Σαν ένα παλιό καλό jukebox που όλα τα περιέχει, με κέρμα την θετική ενέργεια, οι επισκέπτες θα περάσουν ένα αξέχαστο βράδυ
Γιώργος Χόχωλης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
Ηλίας Σαμαρτζής: ακουστική κιθάρα, φωνή
Μανιάτης Νίκος: πλήκτρα
John Forow: σαξόφωνο, φωνή, φυσαρμόνικα
Κώστας Βέλμαχος: ηλεκτρικό μπάσσο
Χρήστος Κοτσομύτης: ντράμς


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Αυγούστου 2022: ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ full Band

Η εντυπωσιακή live-rock μπάντα, σε εντυπωσιακές live-rock στιγμές. Οι δυο δημιουργοί, Αλέξανδρος & Γιώργος Παντελιάς, σταθερά συνεπείς εκπρόσωποι της ελληνικής έντεχνης ροκ σκηνής, επαναφορτίζουν τη γνώριμη σκηνική τους ενέργεια, επισκέπτονται την Καλαμάτα και προσκαλούν σε μια αξέχαστη συναυλιακή καλοκαιρινή γιορτή, όλους όσοι πιστεύουν πραγματικά σε μια επόμενη φωτεινότερη μέρα.
Με την νέα τους πετυχημένη παράσταση «Να σε δω να γελάς…», ευελπιστούν να ενώσουν την παρέα σε κοινά έντονα συναισθήματα, να φωτίσουν εσωτερικές δυνάμεις, να αναθερμάνουν σκέψεις και όνειρα, κρατώντας ζωηρή τη διάθεση για χαμόγελο και αισιοδοξία.


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 Αυγούστου 2022: ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ

Η Μελίνα Κανά το φετινό καλοκαίρι έρχεται ανανεωμένη με τον καινούργιο δίσκο ‘’Σπίθα’’, σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη, την πολυαγαπημένη ‘’Παλιά Πληγή’’ του “Σασμού”, σε στίχους Γιάννη Κότσιρα και μουσική Νίκου Τερζή, αλλά και με τα πολυτιμότερα τραγούδια της δισκογραφίας της και τα ακουμπάει δίπλα σε κλασσικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου. Πάντα δυναμική και συνάμα τρυφερή, αγγίζει τους προβληματισμούς όλων και δίνει με την ερμηνεία και τη σκηνική της παρουσία την ευκαιρία, για δυόμιση ώρες να αφήσουμε πίσω την καθημερινότητα και τα άγχη της.

Μαζί της στη σκηνή ο Αλέξανδρος Κτιστάκης. Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 12 χρονών. Από το 2012 ασχολείται με τη μουσική σύνθεση για το θέατρο , το 2013 έως το 2018 ήταν μέλος της μπάντας του Θανάση Παπακωνσταντίνου ως τεχνικός σκηνής και ερμηνευτής και παράλληλα ξαναξεκίνησε να γράφει τραγούδια, μιας και όσα λίγα είχε φτιάξει στην μετεφηβική του ηλικία, μια μέρα απλώς τα πέταξε. Αυτή την περίοδο ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο.

Στην παράσταση ντύνουν μουσικά ο Γιώργος Παχής στο μπουζούκι και στο λαούτο, ο Χρυσόστομος Καραντωνίου στις κιθάρες και στην ενορχήστρωση του προγράμματος, ο Στρατής Σκουρκέας στα κρουστά και ο Αλέξανδρος Στενάκης στα πλήκτρα.

288714977 358474066424751 3145580047850400251 n
Φωτό: fb/Peloponnese Beer Festival

Το 2ο Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Ελληνικής Χειροποίητης Μπύρας ανοίγει τις πόρτες του στις 7 το απόγευμα στο ειδικά για τις ανάγκες του Φεστιβάλ διαμορφωμένο Πάρκο Δυτικής Παραλίας στην Καλαμάτα, υποσχόμενο μοναδικές γεύσεις μπύρας και ξεχωριστές βραδιές στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button