home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Η δίκη των 70 στο Ναύπλιο είχε ποινές 830 ετών συνολικά

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για το κύκλωμα ναρκωτικών στα Εξαμίλια – 70 συλλήψεις και 45 καταδίκες με ποινές από 16 έως και 29 έτη.

Ποινές συνολικά 830 ετών επιβλήθηκαν στους περισσότερους από τους 70 κατηγορούμενους που δικάστηκαν στο Ναύπλιο για υπόθεση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών προ ενός έτους στα Εξαμίλια Κορινθίας.

Το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου είχε μετατραπεί σε φρούριο με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς για τη δίκη των 70 που είχαν συλληφθεί προ 12 μηνών σε τεράστια επιχείρηση της ασφάλειας Κορίνθου στον καταυλισμό των Ρομά στα Εξαμίλια και εκδικάστηκε την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Οι συλλήψεις και τα ευρήματα

Όλα συνέβησαν πριν από ένα χρόνο όταν ασφάλεια Κορίνθου με γιγαντιαία και συντονισμένη επιχείρηση εισέβαλε στον καταυλισμό στα Εξαμίλια και συνέλαβε συνολικά 70 άτομα!

Στην κατοχή όλων τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα συσκευασίας και εμπορίας αλλά και άλλα προϊόντα εγκλήματος.

Απόφαση – σταθμός

Η δίκη των 70 ολοκληρώθηκε προχθές Τετάρτη στο Ναύπλιο με μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σταθμός στα χρονικά της περιοχής. 45 από τους συλληφθέντες καταδικάστηκαν με ποινές από 16 έως και 29 έτη! Οι ηλικίες των καταδικασθέντων, αντρών και γυναικών είναι από 16 έως και 60.

Από τους υπόλοιπους 25 κατηγορούμενους, κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και κάποιοι αθωώθηκαν.

Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος μάλιστα ήταν γυναίκα.

Ηχηρό μήνυμα

Η απόφαση καταδίκης για τους 45 που ελήφθη την Τετάρτη στο Ναύπλιο ήταν το τελειωτικό χτύπημα σε έναν κύκλο θανάτου χωρίς διακρίσεις.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει στην Κορινθία και στην περιοχή του καταυλισμού των Εξαμιλίων ενός γκέτο που δύσκολα κανείς πλησίαζε πόσο μάλλον να επέμβει. Ο δε αριθμός των 70 συλλήψεων είναι πρωτοφανής όπως και η καταδίκη των 45 από αυτούς που αποτελεί ένα ηχηρότατο μήνυμα στους εναπομείναντες, σε όσους τυχόν θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν την δράση του κυκλώματος.

Με πληροφορίες από loutrakiblog.gr.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button