home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΥγείαΕλλάδαFeatured

Κορωνοϊός: Νέα εμβόλια σε σπρέι για τον περιορισμό της μετάδοσης

Σε φάση ανάπτυξης τα "τοπικά" εμβόλια από τις φαρμακευτικές εταιρείες

Σε φάση ανάπτυξης από τις φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκονται νέα εμβόλια σε μορφή σπρέι για τη μύτη, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, οι εταιρείες διαπραγματεύονται το μέγεθος της χρηματοδότησης από την αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου τα εισπνεόμενα “τοπικά” εμβόλια να παραχθούν γρηγορότερα.

Παράλληλα, δύο νέα αποτελεσματικότερα εμβόλια αναμένεται να βγουν σύντομα στην “αγορά” καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος: “Η βέλτιστη στρατηγική είναι να μην κυνηγάμε τον κορωνοϊό που αλλάζει, αλλά να πάμε σε εμβόλια που απευθύνονται στα κομμάτια του ιού που δεν αλλάζουν από στέλεχος σε στέλεχος. Άρα, αυτά τα εμβόλια θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια“.

Όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, ανέφερε ότι, παρότι το καλοκαίρι καταγράφηκαν πολλά κρούσματα και αρκετοί θάνατοι, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε φάση βραδείας αποκλιμάκωσης του νέου κύματος του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία εισαγωγών στα Νοσοκομεία και ανάλυσης των λυμάτων.

Εν αναμονή των νέων εμβολίων σε σπρέι για τον κορωνοϊό που πιθανά θα δώσει λύση και για όλους εκείνους που δεν έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό με τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια.



Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button