home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαFeatured

Το «φιορδ του ερημίτη» στην Αργολίδα – Η μυστηριώδης γαλάζια παραλία που ελάχιστοι γνωρίζουν (Βίντεο)

Ένα μικρό φαράγγι καταλήγει σε μια παραλία που είναι στενή και βαθιά σαν φιορδ και τα νερά της έχουν καταπληκτικό χρώμα. Πού βρίσκεται.

Απολαύστε μια πτήση πάνω από μια παραλία που επίσημα δεν έχει όνομα και ανακαλύφθηκε τυχαία από μια πτήση της ομάδας του haanity στην περιοχή.

Πετάμε πάνω από την παραλία που βαπτίστηκε το «φιορδ του ερημίτη», κοντά στην Κοιλάδα Αργολίδας (συντεταγμένες: https://goo.gl/maps/W7xi7zC9rssBbVfa9) και ο λόγος είναι πολύ απλός.

Παρά τη δύσκολη πρόσβαση και το τραχύ τοπίο της περιοχής, και στο Google Earth αλλά και στα πλάνα εμφανίζει μυστηριώδη σημάδια κατοίκησης από κάποιον ερημίτη (;), καθώς φαίνεται ένα κίτρινο κανό και μια μικρή πρόχειρη κατασκευή από ξύλα. Αυτές είναι βέβαια υποθέσεις καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν δεν επισκεφθεί το μέρος.

Η ομορφιά του τοπίου είναι απαράμιλλη: Ένα μικρό φαράγγι καταλήγει σε μια παραλία που είναι στενή και βαθιά σαν φιορδ και τα νερά της έχουν καταπληκτικό χρώμα. Έτσι αποτελεί ένα προστατευμένο καταφύγιο από τους ανέμους.

Είναι σίγουρα προσβάσιμη με σκάφος, αλλά ίσως και από ξηράς με ένα μικρό μονοπάτι που αχνοφαίνεται να καταλήγει στην παραλία από τον οικισμό Κοιλάδα Αργολίδας, στην Ερμιονίδα.

Απολαύστε την πτήση του haanity:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button