home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΜεσσηνία

Ναρκο-δρομολόγια από την Καλαμάτα στην Αθήνα

Έβαζαν πιπέρι στα ναρκωτικά για να μην τα ανιχνεύουν οι αστυνομικοί σκύλοι

Ναρκο-δρομολόγια από την Καλαμάτα στην Αθήνα εκτελούσαν δύο άνδρες, ηλικίας 83 και 54 χρονών αντίστοιχα, προκειμένου να διοχετεύσουν στην “αγορά” της πρωτεύουσας κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη αλλά και χασισέλαιο, ανακατεύοντάς τα με πιπέρι για να μην τα ανιχνεύουν οι αστυνομικοί σκύλοι.

Οι δύο άνδρες έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας το πρωί της Τρίτης 2 Αυγούστου και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο), στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

χασίς Καλαμάτα 1
Φωτό: Γ.Α.Δ.Π. Πελοποννήσου

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους και σε ένα κατάστημα που δεν λειτουργούσε βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-17 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους 4,890 κιλών

-ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, τύπου σοκολάτας, συνολικού βάρους 407 γρ.

-ένα φιαλίδιο με έλαιο κάνναβης, συνολικού βάρους 63 γρ.

-2 τσιγαριλίκια κάνναβης

-2 συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης

-2 ζυγαριές ακριβείας

-2 κινητά τηλέφωνα

-χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο δράστες είχαν βάλει πιπέρι στις συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τους αστυνομικούς σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και να μην γίνονται αντιληπτές κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Τα ναρκο-δρομολόγια Καλαμάτα-Αθήνα μπορεί να σταμάτησαν για τους δύο άντρες αλλά το εμπόριο ναρκωτικών έχει απλώσει τα δίκτυα του παντού.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button