home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο χαμηλών τόνων προορισμός της Αρκαδίας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα

Ένα παραθαλάσσιο χωριό περιτριγυρισμένο από βουνά, για ήρεμες και οικονομικές διακοπές, με πολύ αξιόλογες κοντινές εξορμήσεις.
Πούλιθρα (3)

Γραφικό χωριό που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τουριστικό θέρετρο, στην απίστευτη διαδρομή κόστα-κόστα της Αρκαδίας. Τα Πούλιθρα βρίσκονται μόλις 5 λεπτά από το Λεωνίδιο, πρόκειται για συνέχεια της παραλίας της Πλάκας Λεωνιδίου και συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Ο χαμηλών τόνων προορισμός της Αρκαδίας γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και έχει άρτιες τουριστικές υποδομές  με καταλύματα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Τα Πούλιθρα –πατρίδα του ποιητή Κώστα Ουράνη– αποτελούνται από δύο συνοικίες, η μία εκ των οποίων σφύζει από ζωή το καλοκαίρι λόγω της παραλίας (με απίστευτο βότσαλο) και των προσιτών οικονομικά επιλογών σε φαγητό και ποτό. Τόσο οι ταβέρνες της περιοχής όσο και τα καφέ θα σας ενθουσιάσουν. Αφήνοντας την παραλία και ανηφορίζοντας, στους φιδίσιους δρόμους της βλέπεις τα πέτρινα σπίτια του χωριού που έχουν κρατήσει το παραδοσιακό τους χρώμα και την αρχιτεκτονική σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Η ακρόπολη -το χωριό βρίσκεται στην αρχαία πόλη Πολίχνη– διακρίνεται στο λόφο δίπλα από το λιμάνι του χωριού, ενώ πιο πέρα βρίσκονται το αρχαίο κάστρο με τα βυζαντινά τείχη.

Αξιόλογη είναι και η διαδρομή σε όλα τα γραφικά μικρά χωριά του Πάρνωνα σε μία καταπράσινη διαδρομή, αλλά αν επιμένετε παραλιακά στα 25 χιλιόμετρα θα συναντήσετε τον εκπληκτικό όρμο του Φωκιανού.

Τα Πούλιθρα βρίσκονται 100 χιλιόμετρα από την Τρίπολη ακολουθώντας την διαδρομή για Άστρος – Λεωνίδιο.

Πούλιθρα (8)
poulithra (2)
Πούλιθρα (11)
Πούλιθρα (5)
Φωτογραφία: anagnostis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis