home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα υδατοδρόμια στην Κρήτη – Διασύνδεση με τη Νότια Πελοπόννησο σχεδιάζει η Hellenic Seaplanes

Στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας η Μεγαλόνησος και η διασύνδεσή της με άλλους τουριστικούς και όχι μόνο προορισμούς
hellenic seaplanes υδροπλάνα

Στο επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaplanes έχει μπει η Κρήτη αλλά και η διασύνδεσή της με τη Νότια Πελοπόννησο, καθώς Δημοτικές και Λιμενικές Αρχές σημαντικών περιοχών του νησιού επιθυμούν να μπουν στο δίκτυο υδατοδρομίων της Μεγαλονήσου, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ρεθύμνου, της Κισσάμου και της Ιεράπετρας, που έχουν κάνει ήδη σημαντικές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Το έμπρακτο ενδιαφέρον της Hellenic Seaplanes, για να βρεθούν τα υδροπλάνα στην Κρήτη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, επιβεβαιώθηκε με την τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους, στο νησί.

hellenic seaplanes πρόεδρος ΔΛΤ Μαλεβιζίου 1
Φωτό: Ν. Χαραλάμπους-Μ. Γενναράκης

Ο Κ. Χαραλάμπους συναντήθηκε με το δήμαρχο Χερσονήσου, Ιωάννη Σέγκο, την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου, Μανώλη Γενναράκη, το Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Διευθυντή Ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, Μηνά Παπαδάκη και Σταύρο Λυριντζάκη, με στόχο τη διερεύνηση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν από όλες τις πλευρές, ώστε τα νέα υδατοδρόμια της Κρήτης να προχωρήσουν σύντομα προς την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία τους.

hellenic seaplanes πρόεδρος λιμενικού ταμείου ρεθύμνου
Φωτό: Ν. Χαραλάμπους- Ειρήνη Κουτσαλεδάκη

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της Hellenic Seaplanes για τις πτήσεις των υδροπλάνων και για τη διασύνδεση τόσο μεταξύ των υδατοδρομίων της Κρήτης όσο και με τη Νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Νότιας Δωδεκανήσου.

hellenic seaplanes διευθύνων σύμβουλος διευθυντής ανάπτυξης ΟΛΗ 1
Μ. Παπαδάκης-Ν. Χαραλάμπους-Σ. Λυριντζάκης

Ο κ. Χαραλάμπους ανέπτυξε την προοπτική αδειοδότησης αλλά και χρηματοδότησης της κατασκευής των υδατοδρομίων με ιδιωτικά κεφάλαια και μετέφερε στις Δημοτικές και Λιμενικές Αρχές της Κρήτης τις επενδυτικές προτάσεις της Hellenic Seaplanes, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εξασφάλιση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων, την κατασκευή των έργων με ιδιωτικά κεφάλαια καθώς και την λειτουργία τους με τις κατά τόπο θυγατρικές εταιρείες συμφερόντων της.

υδροπλάνο
Φωτό: Hellenic Seaplanes

Η δημιουργία επαρκών υποδομών δικτύων υδατοδρομίων – υδροπλάνων στην Κρήτη θεωρείται πολύ σημαντική για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής δυναμικής της Μεγαλονήσου, της Νότιας Πελοποννήσου αλλά και εν γένει του συνόλου της χώρας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis