home design 1800x300 (banner)
ΚορινθίαΥγείαFeatured

Κόρινθος: Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο καταγγέλλουν οι γιατροί

Τραγική κατάσταση επικρατεί στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπως καταγγέλλει η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου, καθώς μόνο την τελευταία 2ετία έχουν αποχωρήσει περισσότεροι από 20 Ειδικοί Ιατροί.

Στην επιστολή τους προς τη Διοίκηση οι γιατροί του Νοσοκομείου Κορίνθου επισημαίνουν ότι η σοβαρή υποστελέχωση προκαλεί αδυναμία στην ασφαλή λειτουργία της Κλινικής covid και ζητούν την άμεση πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού προσωπικού.

Η επιστολή των γιατρών του Νοσοκομείου Κορίνθου

Σε ολόκληρη την επιστολή της η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου αναφέρει:

“Με αφορμή το πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Γραφείου Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείο Κορίνθου, αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε συνοπτικά για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Στην Παθολογική Κλινική απασχολούνται μόνο τρεις (3) Ειδικοί Παθολόγοι, μετά και την παραίτηση Επιμελήτριας Β’, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για αριθμό ασθενών που συχνά υπερβαίνει τους 50-55 νοσηλευόμενους.

Οι 3 Παθολόγοι συνεπικουρούνται από τον Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Κιάτου, για περιορισμένο αριθμό εφημεριών, ενώ σαφώς αναγκάζονται σε υπερβάλλοντα αριθμό εφημεριών μηνιαία.

Β. Στην Κλινική Covid-19, απασχολείται ένας (1) μόνο Ειδικός Πνευμονολόγος, ο οποίος έχει μετακινηθεί από Περιφερικό Ιατρείο στο οποίο θεωρητικά εργάζεται ως Υπόχρεος Υπηρεσίας Υπαίθρου (αγροτικό). Ο Ειδικός Πνευμονολόγος θα αποχωρήσει εντός του επόμενου 3μήνου.

Να σημειωθεί ότι σε ημέρες μη εφημερίας του Πνευμονολόγου, ο μοναδικός Παθολόγος που εφημερεύει στην Παθολογική Κλινική είναι υπεύθυνος και για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid-19, συνεπικουρούμενος από έναν Ειδικευόμενο Ιατρό με εμπειρία λίγων μηνών.

Γ. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ Covid-19) απασχολούνται δύο (2) μόνο Ιατροί, οι οποίοι πραγματοποιούν 10-11(!) εφημερίες μηνιαία, ενώ συνεπικουρούν στις υπόλοιπες εφημερίες δύο (2) Καρδιολόγοι και τρεις (3) Αναισθησιολόγοι, οι οποίοι επίσης υπερβαίνουν τον νόμιμο αριθμό εφημεριών.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια, μόνιμη Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος της ΜΕΘ έχει μετακινηθεί σε Νοσοκομείο των Αθηνών με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Καθίσταται λοιπόν σαφές, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες σοβαρής υποστελέχωσης ειδικών Εντατικολόγων, Πνευμονολόγων και Παθολόγων, το Νοσοκομείο δεν έχει τη δυνατότητα ασφαλούς λειτουργίας Κλινικής και Μονάδας Covid-19.

Νοσοκομείο Κορίνθου
Φωτό: Αρχείο

Δ. Στην Χειρουργική Κλινική, απασχολούνται Χειρουργός σε βαθμό Δ/ντή με μετακίνηση από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Χειρουργός που βρίσκεται σε διαδικασία συνταξιοδότησης. Χειρουργός που έχει αιτηθεί μετακίνησης σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Δύο (2) θέσεις Χειρουργών που βρίσκονται σε διαδικασία διορισμού.

Το αποτέλεσμα της σοβαρότατης υποστελέχωσης είναι κάποιες μέρες του μήνα, το Νοσοκομείο μας (Νομαρχιακό Νοσοκομείο μοναδικό στην περιοχή) να μην καλύπτεται από Ειδικό Χειρουργό!

Ε. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) υπηρετεί μία (1) Καρδιολόγος, η οποία καλύπτει και εφημερίες στη ΜΕΘ και μία (1) Επικουρική Ορθοπεδικός. Το υπόλοιπο Ιατρικό προσωπικό αποτελείται από Ιατρούς Γενικής Ιατρικής που έχουν μετακινηθεί από Κέντρα Υγείας και Περιφερικά Ιατρεία του Νομού, με ό, τι αυτό συνεπάγεται στην παρεχόμενη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους ασθενείς του Νομού μας που απευθύνονται ακριβώς σε αυτές τις αποκεντρωμένες δομές.

Αλλά ακόμα και οι Ιατροί που έχουν μετακινηθεί από την περιφέρεια δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος, με αποτέλεσμα στο κάθε ΤΕΠ (Χειρουργικό και Παθολογικό) να εφημερεύουν στην καλύτερη περίπτωση δύο (2) Ιατροί σε 24ωρη εφημερία.

Οι δύο (2) θέσεις Επικουρικών Ιατρών που προκηρύχθηκαν στα ΤΕΠ, μετά από πολλούς μήνες αφότου είχαν εγκριθεί από την ΔΥΠΕ και μετά από διαμαρτυρίες μας που κοινοποιήθηκαν μέσω του Ιατρικού Συλλόγου του Νομού, αφορούν μονοετείς συμβάσεις(!). Για την πλειοψηφία των υπόλοιπων θέσεων Επικουρικών Ιατρών που ανακοινώνονται με χαρά από το Γραφείο Διοίκησης, δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από συναδέλφους, εξαιτίας των συγκεκριμένων συνθηκών εργασίας.

Γιατρός 1
Φωτό: Αρχείο

Συνέπεια των συσσωρευμένων προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι και ότι την τελευταία 2ετία έχουν αποχωρήσει περισσότεροι από είκοσι (20) συνάδερφοι Ειδικοί Ιατροί.

Ως Ιατροί του Νοσοκομείο Κορίνθου, σας βεβαιώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε να παρέχουμε στους ασθενείς – μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες – του Νομού Κορινθίας όσο το δυνατόν βέλτιστη φροντίδα υγείας, υπερβάλλοντας εαυτούς και ξεπερνώντας συχνά τα ανθρώπινα όρια κόπωσης.

Ως Διοικούντες, παρακαλείσθε να περιορίσετε τις θριαμβολογίες που βασίζονται σε ανακριβή στοιχεία και στόχο έχουν τον εντυπωσιασμό μέσω αποπροσανατολισμού των πολιτών και να προχωρήσετε σε άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας με μεγάλο αριθμό ΜΟΝΙΜΟΥ Ιατρικού προσωπικού, ώστε να αποφευχθεί έστω και την τελευταία στιγμή η περαιτέρω εξαθλίωσή του“.

Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με όσα καταγγέλουν οι γιατροί, ένα ακόμη περιφερειακό Νοσοκομείο, και μάλιστα νευραλγικό, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση λόγω υποστελέχωσης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button