home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Επίδαυρος: Ο Τσιλογιάννης βάζει πλάτη σε Χρόνη για την απόφαση να αναθέσει την αποκομιδή σκουπιδιών σε ιδιώτη

Ανακοίνωση του Αλέξανδρου Τσιλογιάννη για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο

Η δημοτική παράταξη Επιδαύρου «Πορεία Δημιουργίας» του Αλέξανδρου Τσιλογιάννη πήρε θέση στο θέμα της ανάθεσης σε ιδιώτη εργολάβου της αποκομιδής μέρους των απορριμμάτων του δήμου Επιδαύρου, συμφωνώντας μάλιστα με την απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής, η οποία σχολιάστηκε αρνητικά από τους τέσσερις ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους που αποσχίστηκαν από την παράταξή του.

Όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Τσιλογιάννης:

«Αφού ευχηθούμε Καλό μήνα στους συνδημότες μας, και με αφορμή την ανάθεση από τον Δήμο σε ιδιώτη εργολάβο την αποκομιδή των απορριμμάτων στα ΔΔ Αρχαίας και Νέας  Επιδαύρου για ένα τρίμηνο (δηλαδή στην αιχμή της τουριστικής περιόδου) έχουμε υποχρέωση ως μείζων αντιπολίτευση να σας γνωστοποιήσουμε την άποψή μας, τη θέση μας, καθώς και την κριτική μας στα τεκτενόμενα γι’ αυτό το θέμα του δήμου μας.

  • Η άποψή μας λοιπόν είναι ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να απαντά αμέσως, όταν πρόκειται για ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ, με όλες της νόμιμες διαδικασίες.
  • Η θέση μας είναι ότι ο Δήμος πρέπει να κινείτε με γνώμονα το συμφέρον του δημότη στο χρόνο που πρέπει έτσι ώστε να τον διευκολύνει στην καθημερινότητά του.
  • Κάνοντας κρητική σε διάφορες απόψεις που κατατέθηκαν με δελτία τύπου έχουμε να παραθέσουμε την πραγματική εικόνα και να μην συμβάλουμε στην παραπληροφόρηση και στην παραπλάνηση των δημοτών μας κάτι που είναι επιβλαβές για την διαμόρφωση της νοοτροπίας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων μας.

Έτσι λοιπόν:

  1. Δεν συμφωνούμε ότι η ανάθεση αυτή ήταν προεκλογική εφόσον ενημερωθήκαμε επίσημα για τον Δήμαρχο ότι προέκυψε η ανάγκη αυτή και η υπηρεσία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, και επειδή οι εκλογές είναι πολύ μακριά.
  2. Δεν είναι η πρώτη φορά που προέκυψε αυτή η ανάγκη συνεργασίας με ιδιώτη εργολάβο θυμίζοντας ότι όταν κάηκε το απορριμματοφόρο για ένα χρόνο η αποκομιδή γινόταν από ιδιώτη εργολάβο και πολύ καλά.
  3. Η δαπάνη αυτή δεν επιβαρύνει τον δημότη με επιπλέον δημοτικά τέλη, είναι σε φυσιολογικά πλαίσια και, πληρώνεται από τα ανταποδοτικά , που ούτως ή άλλως ο δημότης επιβαρύνεται.
  4. Είναι αδιανόητο οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι να ρωτούν πόσες απευθείας αναθέσεις έχει υπογράψει ο δήμαρχος όταν οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υπογράψει συμβάσεις πολλές φορές όχι για έκτακτη περίπτωση αλλά για πάγια – τακτική ανάγκη μεταφοράς των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που απαιτείται δημοπρασία.
  5. Είναι αδιανόητο από έμπειρου δημοτικούς συμβούλους να καταθέτουν ένα κείμενο για προβληματισμό από τους συμπολίτες μας χωρίς να καταθέτουν την πρότασή τους , δηλαδή αν ήταν αυτοί τι θα έκαναν;
  6. Είναι αδιανόητο να ζητούν απόφαση δημοτικού Συμβουλίου όταν γνωρίζουν ότι την συγκεκριμένη απόφαση την λαμβάνει η οικονομική Επιτροπή σύμφωνα με νόμο και επίσης όταν οι ίδιοι αφαίρεσαν την θέση τους στη σύνθεση της οικονομικής Επιτροπής, και ταυτόχρονα μια φωνή – άποψη από τι δυνάμεις της αντιπολίτευσης υπέρ της πλειοψηφίας και του δημάρχου.
  7. Είναι αδιανόητο να προσπαθείτε να αρθρώσετε πολιτικό λόγο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα διατηρώντας την σκανδαλολογία που μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρει στον τόπο μας.

Εμείς ως δημοτική παράταξη “ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” ο στόχος μας είναι και ο σκοπός μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία μας, να υπηρετούμε τον τόπο μας και το συμφέρον του, να συμβάλουμε σε όποιο αναπτυξιακό και θετικό έργο χωρίς πολιτικαντισμούς,  με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, κάνοντας  πάντα την αυτοκριτική μας, με σεβασμό στο δημότη και στους θεσμούς και το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον!»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button