home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρκαδία: Στη Μεγαλόπολη Νορβηγοί και Φινλανδοί δασοκομάντος

Ευρωπαίοι πυροσβέστες 1

Στη Μεγαλόπολη βρίσκονται από την Κυριακή 31 Ιουλίου 27 Νορβηγοί δασοκομάντος, ενώ σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου, αναμένονται ακόμη 48 συνάδελφοί τους από τη Φινλανδία.

Οι δύο αποστολές θα αναπτυχθούν σε δύο βάρδιες, εναλασσόμενες διαδοχικά ανά 15 ημέρες, στα πλαίσια της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, που το τελευταίο διάστημα ταλανίζουν την Πελοπόννησο.

Το πιλοτικό πρόγραμμα προεγκατάστασης (pre-positioning pilot project) υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συνδυάζει Έλληνες και Ευρωπαίους πυροσβέστες, προκειμένου να μπορεί να γίνεται άμεση παρέμβαση στις περιοχές της Πελοποννήσου και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος με τη μεταφορά πυροσβεστικών δυνάμεων από άλλα σημεία της χώρας.

Πυροσβέστες 1
Φωτό: fb/Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας-Αρχείο

“Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στην Τρίπολη, ακόμα και οι απλοί άνθρωποι ρωτούσαν πότε θα μας έρθουν οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες. Οι Έλληνες πυροσβέστες μετά την περσινή εμπειρία αλλά και προηγούμενες εμπειρίες περιμένουν τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους για να δράσουν από κοινού σε ένα δύσκολο πεδίο όπως είναι η φετινή περίοδος των πυρκαγιών λόγω της κλιματικής κρίσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, την Κυριακή, κατά την υποδοχή στη χώρα μας μηχανοκίνητων τμημάτων με 25 πυροσβέστες από τη Γαλλία, που θα εγκατασταθούν ως τις 31 Αυγούστου στην Αθήνα.

Πυροσβέστες 2
Φωτό: Αρχείο

Να σημειώσουμε ότι στο ίδιο πλαίσιο, κατά την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, σταθμεύουν μόνιμα στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, στην Καλαμάτα5 εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο βαρέος τύπου Ericsson, δύο αεροσκάφη PZL και δύο ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air Tracto, τα οποία καλύπτουν ΑρκαδίαΛακωνία και Μεσσηνία. Η Αργολίδα και η Κορινθία, καλύπτονται από τα εναέρια μέσα της Αττικής.

Η παρουσία των Νορβηγών και των Φινλανδών δασοκομάντος στη Μεγαλόπολη θα ενισχύσει το έργο των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων στην κατάσβεση των δασικών περιοχών, καθώς η Πελοπόννησος πλήττεται το τελευταίο διάστημα σχεδόν καθημερινά από φωτιές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis