home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορίτσια από χρυσάφι για την Ελλάδα – Φράγκου-Μπούρμπου πρωτιά στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας Κ23

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και με νέο παγκόσμιο ρεκόρ οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες στη δίκωπο
Χρυσό Παγκόσμιο Κωπηλασίας 6

Δυό κορίτσια από χρυσάφι έδωσαν την Παρασκευή 29 Ιουλίου το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23, στο Βαρέζε της Ιταλίας. Η Χριστίνα-Ιωάννα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου έδωσαν “άρωμα γυναίκας” στο πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στην 5η ημέρα της διοργάνωσης, κατακτώντας την πρώτη θέση στον τελικό της δικώπου κάτω των 23 ετών με νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Χρυσό Παγκόσμιο Κωπηλασίας 1
Φωτό: youtube/World Rowing

Το πλήρωμα που έχει «ζωή» μόλις ένα μήνα ήταν από το ξεκίνημα της κούρσας στην πρωτοπορία την οποία κράτησε ως τον τερματισμό για να σημειώσει τελικό χρόνο 6:58.41, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ 6:58.68, που και αυτό ανήκε σε ελληνικό πλήρωμα από το 2019 στο Παγκόσμιο της Σαρασότα και συγκεκριμένα στην Χριστίνα Μπούρμπου και την Μαρία Κυρίδου.

Χρυσό Παγκόσμιο Κωπηλασίας 2
Φωτό: youtube/World Rowing

Στη 2η θέση και αρκετά πιο πίσω τερμάτισε το πλήρωμα της Λιθουανιας με 7:04.27 και στην 3η αυτό της Γερμανίας με 7:05.69.

Χρυσό Παγκόσμιο Κωπηλασίας 3
Φωτό: youtube/World Rowing

Η γαλανόλευκη ανέβηκε στον ψηλότερο ιστό και ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε στη λίμνη της Ιταλίας προς τιμήν ενός πολλά υποσχόμενου πληρώματος, της 5ης Ολυμπιονίκη, πρωταθλήτριας του ΝΟΘ,  Χριστίνας-Ιωάννας Μπούρμπου, που παρότι σπουδάζει στις ΗΠΑ κατάφερε να βρίσκεται στην Εθνική ομάδα και να κατακτά νέες κορυφές, και της Ευαγγελίας Φράγκου ενός ταλαντούχου κοριτσιού από τα Γιαννιτσά, που πέρυσι σάρωσε ότι βρήκε μπροστά της κατακτώντας χρυσά μετάλλια με τις συναθλήτριες της σε όσες διοργανώσεις πήρε μέρος.  

Χρυσό Παγκόσμιο Κωπηλασίας 5
Φωτό: youtube/World Rowing

“Είμαστε χαρούμενες για το χρυσό και το ρεκόρ”, είπαν, πανευτυχείς αμέσως μετά τη νίκη τους οι δύο πρωταθλήτριες, δηλώνοντας πανέτοιμες για ακόμα περισσότερες νίκες στο αμέσως προσεχές μέλλον αφού θα αγωνιστούν και στα δυο Ευρωπαϊκά που έρχονται, Ανδρών-Γυναικών και Κ23.

Χρυσό Παγκόσμιο Κωπηλασίας 4
Φωτό: youtube/World Rowing

Η κωπηλασία είναι ένα αθλημα που έχει προσφέρει στη χώρα μας πολλές συγκινήσεις και μετάλλια και το χρυσό μετάλλιο της Χριστίνας-Ιωάννας Μπούρμπου και της Ευαγγελίας Φράγκου και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα είναι μια από τις κορυφαίες χώρες του αθλήματος.

Δειτε στο 3.15.50 του video τον αγώνα των χρυσών κοριτσιών και στο 3.40.42 την τελετή απονομής

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis