home design 800x400
home design 1170Χ320

Καλαμάτα: Θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στις “6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες”

Καθημερινές συναυλίες κλασσικής και τζαζ μουσικής αλλά και masterclasses με διεθνούς φήμης σολίστ
Μουσικές Μέρες Καλαμάτα 1

Θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ανεβάνουν στα πόντιουμ που έχουν στηθεί στην Καλαμάτα για τις “6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες”, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελούν υπό τη χορηγία και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουλίου κάτοικοι της Καλαμάτας αλλά και πλήθος επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επί σκηνής του Μεγάρου Χορού το ζωντανό θρύλο Christoph Eschenbach να καθοδηγεί μαγικά με την μπαγκέτα του την Underground Youth Orchestra, στην 5η συμφωνία και το Τριπλό Κονσέρτο του Ludwig van Beethoven, με σολίστ τους Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί), Johannes Przygodda (βιολοντσέλο) και Τριαντάφυλλο Λιώτη (πιάνο). Η συναυλία της ορχήστρας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Μουσικές Μέρες Καλαμάτας 2
Φωτό: anagnostis

Το Σάββατο 30 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες των masterclasses βιόλας με τον Ηλία Σδούκο και βιολοντσέλου με την Indira Rahmatulla θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου, ο Βασίλης Βαρβαρέσος, ένας από τους σημαντικότερους αυτή τη στιγμή Έλληνες πιανίστες, θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Χορού για ένα σόλο ρεσιτάλ με έργα Bach, Chopin και Rachmaninoff.

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ένας γίγαντας της τζαζ. Ο Enrico Pieranunzi, θα γεμίσει με μουσικές την αίθουσα του Μεγάρου Χορού, ενώ θα συμπράξει επι σκηνής και με τον Καλαματιανό κοντραμπασίστα-φαινόμενο Αρίωνα Γυφτάκη. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί και η τελική συναυλία του masterclass βιολιού με τον Pablo Hernán Benedí.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την καθιερωμένη ετήσια συναυλία δωματίου των διδασκόντων στα masterclasses. Την Τρίτη 2 Αυγούστου οι Αλεξία Μουζά, Pablo Hernán Benedí, Ηλίας Σδούκος και Indira Rahmatulla θα ερμηνεύσουν στο Μέγαρο Χορού τα Κουαρτέτα Πιάνου σε Σολ ελάσσονα K. 478 του Wolfgang Amadeus Mozart και σε Μι ύφεση μείζονα Op. 47 του Robert Schumann.

Μουσικές Μέρες Καλαμάτας 3
Φωτό: fb/International Kalamata Music Days / Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας” είναι διακεκριμένο με την αναγνώριση ποιοτικών φεστιβάλ τέχνης EFFELABEL 2022-2023.

Η Καλαμάτα “ντύνει” το καλοκαίρι με πλήθος σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, που γίνονται πόλος έλξης επισκεπτών και καθιστούν την πόλη σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis