home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Λαύρος κατά Κωστούρου για την κοπή δένδρων ο Γιώργος Τσούρνος

Γ. Τσούρνος: “Ας μην παραδώσει “καμένη γη” και στο θέμα των δέντρων ο Δημήτρης Κωστούρος”
Κοπή ευκαλύπτων Τσούρνος (1)

Λαύρος κατά του δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, για την κοπή των δένδρων επανακάμπτει με νέα ανοικτή επιστολή του την Τρίτη ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Τσούρνος, ζητώνταςτου “να μην παραδώσει “καμένη γη” και στο θέμα των δένδρων”.

Ο κ. Τσούρνος, που παρουσιάζει έντονη κινητικότητα στα αυτοδιοικητικά το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας “Θέλω να αγιάσω αλλά δεν με αφήνουν οι διάβολοι”, καταφέρεται εναντίον του δημάρχου για την “καρατόμηση” των αιωνίων ευκαλύπτων και τον κατηγορεί για αδιαφορία στο κλάδεμα των δένδρων και εύκολη λύση την κοπή τους.

Η επιστολή Τσούρνου

Στη νέα του επιστολή για την κοπή των δένδρων ο κ. Τσούρνος αναφέρει:

“Θέλω να αγιάσω αλλά δεν με αφήνουν οι διάβολοι λέμε πολλές φορές. Θέλω να ησυχάσω αλλά οι πράξεις και τα έργα του δημάρχου κ. Κωστούρου δεν με αφήνουν αδιάφορο.

Πρόσφατο γεγονός η καρατόμηση των αιωνίων ευκαλύπτων. Μήπως ο δήμαρχος επιδιώκει αύξηση του τουριστικού ρεύματος με αξιοθέατα την κοπή των ευκαλύπτων;

Η σιωπή του στο όλο θέμα ίσως είναι δείγμα ενοχής.

Ποιος ζήτησε από την κατά Νόμο αρμόδια πολεοδομία την κοπή των ευκαλύπτων; Που είναι να διαμαρτυρηθούν οι πράσινοι-περιβαλλοντολόγοι της πόλης;

Κοπή ευκαλύπτων Τσούρνος 2
Φωτό: Γ. Τσούρνος

Πρόσφατο επεισόδιο η πτώση ( ευτυχώς χωρίς θύματα) της μιας εκ των τριών αιωνόβιων λευκών του πάρκου Σταϊκόπουλου.

Να θυμίσω ότι ο κ. Κωστούρος εκτός των άλλων έχει εξαφανίσει όλες τις λεύκες που είχα φυτέψει ως Δήμαρχος. Θα ισχυριστεί ότι οι πτώσεις κάποιων δέντρων αποτελούν κίνδυνο για τους δημότες. Κίνδυνος για τους δημότες είναι η αδιαφορία του στο κλάδεμα των δέντρων, όχι η καρατόμηση.

Και για να μη μακρηγορώ τα δέντρα θέλουν ελάφρυνση (κλάδεμα) ώστε να μειωθεί η ώθηση λόγω ανέμου αφαιρώντας δηλαδή κλαδιά από τα χαμηλά προς τα επάνω χωρίς να επέμβουμε στην κορυφή. Δεν θα υπάρξει κίνδυνος πτώσης. Δέκα χρόνια δήμαρχος εφάρμοσα αυτό και ποτέ δεν υπήρξε πτώση δέντρου.

Βέβαια ο δήμαρχος έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί όπως αδελφοποίηση με το Ουζμπεκιστάν, διαχείριση οικονομικών θεμάτων Δήμου- ΔΕΥΑΝ που χρεοκοπούν, δικαστήρια και Αναγνωσταράς.

Ας μη παραδώσει «καμένη γη» και στο θέμα των δέντρων της πόλης“.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis