home design 800x400
home design 1170Χ320

Νέοι μουσικοί με έργα Μπραμς στο Ναύπλιο

Στις 21:00 της Πέμπτης 28 Ιουλίου οι Γεώργιος Δασκαλάκης (βιολί) και Φίληβος Γκάτζιος (πιάνο) θα ψυχαγωγήσουν το κοινό στον πεζόδρομο Βασιλέως Κωνσταντίνου

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Νέοι μουσικοί με έργα Μπραμς στο Ναύπλιο
Ναύπλιο κόσμος Κυριακή 2022 (2)

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου στον πεζόδρομο Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο Ναύπλιο (στο χώρο των αγαλμάτων), θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα Μπραμς με νέους μουσικούς.

Στις 21:00 το βράδυ οι Γεώργιος Δασκαλάκης (βιολί) και Φίληβος Γκάτζιος (πιάνο) θα ψυχαγωγήσουν το κοινό με Brahms δυο σονάτες για βιολί και πιάνο έργο 72 σε σολ μείζονα και έργο 100 σε λα μείζονα, Brahms σκέρτσο σε ντο ελάσσονα.

Ο Γιοχάνες Μπραμς (Johannes Brahms, 7 Μαΐου 1833 – 3 Απριλίου 1897) ήταν Γερμανός συνθέτης και πιανίστας, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του 19ου αιώνα. Η μουσική του συνδυάζει τη δραματική δύναμη και τη λυρική ένταση μαζί με μία ανακουφιστική ζεστασιά. Ο Μπραμς ήταν ριζοσπαστικός ως προς την αρμονική του τόλμη και την εκφραστική του δεινότητα, αλλά συντηρητικός στη χρήση των παραδοσιακών ή και αρχαϊκών ακόμη μουσικών δομών. Για να καταλάβουμε καλύτερα το χαρακτήρα και την τεχνική σύνθεσης του Μπραμς, μπορούμε να ανατρέξουμε στο δοκίμιο του Σένμπεργκ: «Μπραμς, ο Προοδευτικός», στο οποίο αναιρείται η μέχρι τότε κρατούσα εικόνα του Μπραμς ως συντηρητικού και αναδεικνύεται η προοδευτικότητα της μουσικής του τουλάχιστον όσον αφορά στην οργάνωση των μουσικών φράσεων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis