home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μαίνεται η φωτιά στα Κρέστενα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εγκληματική ενέργεια βλέπει ο δήμαρχος

Τη στιγμή που η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στα Κρέστενα, εφιαλτικές μνήμες ξυπνούν από την καταστροφική πύρινη λαίλαπα του 2007

Μεγάλο εξακολουθεί να είναι το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες από την περιοχή Μακρίσια του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία. Ολονύχτια θα είναι η μάχη με τις φλόγες στα Κρέστενα, με το δήμαρχο να κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο έχει “ανοίξει” αρκετά και βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές, Σκιλλουντία, Φρύξα, Βρίνα και Γρύλος, χωρίς όμως να απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές».

Εγκληματική ενέργεια βλέπει ο δήμαρχος

«Και οι τρεις φωτιές που είχαμε είναι εγκληματική ενέργεια. Ήθελαν να μας τραβήξουν στα ορεινά για να κάνουν τη δουλειά τους όπως την έκαναν σήμερα. Είναι πάνω από τέσσερις διαφορετικές εστίες. Θα εξακριβώσουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Ευτυχώς η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και όλων των φορέων που εμπλέκονται στη φωτιά ήταν άμεση και αποφύγαμε τα χειρότερα. Τουλάχιστον η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή εγώ δεν είναι εικόνα καταστροφής κάποιου σπιτιού», δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος.

«Βέβαια στον εργατικό χώρο θα έχουμε ζημιές σε εργοστάσια, καλλιέργειες κι άλλα, αλλά είναι λιγότερες δυνατές που έχουμε τώρα. Η φωτιά απειλεί τώρα δύο χωριά και η κατεύθυνση του ανέμου θα δείξει αν θα περιοριστεί σε αυτά ή θα επεκταθεί και σε άλλα. Τα χωριά είναι ο Γρύλος και η Βρίνα, αλλά εάν φύγει λίγο αριστερά θα έχουμε και κίνδυνος στη Σκιλλουντία. Και αν υπερπηδήσει τα χωριά αυτά μετά ακολουθεί του Γκρέκα. Θα δούμε την πορεία της. Γύρισα περιμετρικά τους οικισμούς που κινδύνεψαν πολύ και δεν είδα σπίτι καμένο», πρόσθεσε.

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα.

Ακόμη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς

Τη στιγμή που η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στα Κρέστενα, εφιαλτικές μνήμες ξυπνούν από την καταστροφική πύρινη λαίλαπα του 2007. Στην περιοχή Γρύλλος, η φωτιά έχει φτάσει στα 100 μέτρα από τα σπίτια, οι κάτοικοι ζητούν εθελοντές να βοηθήσουν στη διάσωση ζώων, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ώστε να εκκενωθούν οι περιοχές Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκυλλουντία Ηλείας.

Τα παιδιά από την κατασκήνωση που εκκενώθηκε είναι απόλυτα ασφαλή, όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, ενώ έχουν μεταφερθεί στην πλατεία των Καλυβακίων.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα κέντρα υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, και Ζαχάρως, καθώς και το Νοσοκομείο του Πύργου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis