Home design
home design

Δραματικές στιγμές στα Κρέστενα: Η φωτιά έφθασε στα σπίτια – «Σε 10 λεπτά οι φλόγες μας περικύκλωσαν όπως το 2007»

Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει την κωμόπολη της Ηλείας με τους κατοίκους να εκκενώνουν προς το κέντρο της – Κινδυνεύουν τρία χωριά – Συγκλονιστική μαρτυρία.
Φωτιά Κρέστενα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Μακρίσια στην Ηλεία. Μάλιστα αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια στα Κρέστενα με τους κατοίκους να προσπαθούν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης, ενώ εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Στο πύρινο μέτωπο δίνουν μάχη συνολικά 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 43 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έχει κάψει σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλλος και στην κατασκήνωση της Φρίξας. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είμαστε περικυκλωμένοι όπως το 2007»

Δραματικές είναι οι τελευταίες ώρες στα Κρέστενα Ηλείας, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής. Σπίτια έχουν καεί, ζωάκια έχουν χάσει τη ζωή τους και «μαύρες» μνήμες ξυπνούν στους κατοίκους.

«Είμαστε περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Το κακό έγινε μέσα σε 10 λεπτά όπως το 2007», περιγράφει χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος στα Κρέστενα, Αναστάσιος Καρνάρος, μιλώντας στο OPEN. Ευτυχώς, σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους.

Έχουν καεί σπίτια και πολλά ζώα

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κρεστενών, Φωτεινή Αθανασοπούλου, έχουν καεί σπίτια και γίνονται προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, όπως μπορούμε» πρόσθεσε η ίδια, μιλώντας στο OPEN.

Παράλληλα, έχουν καεί πολλά ζώα και γίνεται έκκληση από την Φιλοζωική Κρεστένων για βοήθεια, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννη Αρτοποιό, σε εξέλιξη βρίσκεται «μια πολύ δύσκολη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:36 στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων».

Επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 43 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

«Λόγω του ότι η πυρκαγιά αυτή βρίσκεται πλησίον κατοικημένων περιοχών ενεργοποιήθηκε στις 17:10 μήνυμα του 112 για αποφυγή των εξής περιοχών: Κρέστενα-Φρύξα-Μακρίσια-Σκιλλουντία Ηλείας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, έχουν ήδη γίνει εισηγήσεις για προληπτικές απομακρύνσεις Κρέστενα, Φρύξα, Σκιλλουντία, Γρύλο και Βρίνα.

Σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας

Για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων και έχει η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis