home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΗλείαFeatured

Ηλεία: Νύχτα κόλαση στην Κρέστενα – Με το πρώτο φως σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Διάσπαρτες εστίες σε Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία - Δεν απειλούνται οι οικισμοί

Νύχτα κόλαση πέρασαν κάτοικοι, πυροσβέστες και εθελοντές στην Κρέστενα της Ηλείας, καθώς ούτε λεπτό δεν σταμάτησε η μάχη με το μεγάλο μέτωπο φωτιάς, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Μακρισία, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης.

makrisia8
Φωτό: patrisnews

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, δασοκομάντος και εθελοντές προσπάθησαν όλη νύχτα να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, δημιουργώντας με τη βοήθεια μηχανημάτων αντιπυρικές ζώνες και η μείωση της έντασης των ανέμων βοήθησε στον περιορισμό τους, με αποτέλεσμα νωρίς το πρωί να έχουν μείνει λίγες διάσπαρτες εστίες, με μία απ’ αυτές σε δύσβατη χαράδρα. Ελπίδα όλων είναι πως οι ρίψεις νερού θα καταφέρουν να σβήσουν και αυτές τις εστίες γύρω από τα χωριά Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία, που ευτυχώς δεν απειλούνται.

makrisia2
Φωτό: patrisnews

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κρέστενα επιχειρούν ήδη 159 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ”. Το έργο τους συνδράμουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε εμπρησμό απέδωσε το βράδυ της Κυριακής την πυρκαγιά ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά “και οι τρεις φωτιές που είχαμε είναι εγκληματική ενέργεια. Ήθελαν να μας τραβήξουν στα ορεινά για να κάνουν τη δουλειά τους όπως την έκαναν σήμερα. Είναι πάνω από τέσσερις διαφορετικές εστίες”

img 4475 3 1024x527 1
Φωτό: patrisnews

Τις ίδιες εκτιμήσεις επανέλαβε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο MEGA, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βρίνας.

Μέχρι στιγμής από τη μεγάλη φωτιά στην Κρέστενα έχουν υποστεί ζημιές δύο-τρία σπίτια, ενώ κάηκαν οι αυλές πολλών κατοικιών. Δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων, με την κατάστασή τους να μην προκαλεί ευτυχώς ανησυχία.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button