home design 800x400
home design 1170Χ320

Επίδαυρος: Συγκίνηση στο Κολιάκι για τον ήρωα καταδρομέα Ευάγγελο Τσάκωνα

Επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων για τον πεσόντα στην Κύπρο ήρωα – καταδρομέα.
Εκδήλωση μνήμης Κολιάκι Επιδαύρου (7)

Συγγενείς, χωριανοί, φίλοι και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Αργολίδας παραβρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουλίου στο Κολιάκι Επιδαύρου στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων για τον πεσόντα στην Κύπρο ήρωα – καταδρομέα Ευάγγελο Τσάκωνα.

Στις 22 Ιουλίου 1974, ο 20χρονος τότε καταδρομέας του Ελληνικού Στρατού Ευάγγελος Τσάκωνας, σκοτώθηκε μαζί με άλλους 16 φαντάρους στην επιχείρηση «Νίκη – 4» στον ελληνοτουρκικό πόλεμο στην Κύπρο, όταν το μεταγωγικό αεροπλάνο Noratlas είχε καταρριφθεί από φίλια πυρά…

Ευάγγελος Τσάκωνας

Το μοιραίο αεροπλάνο παρέμενε θαμμένο στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Τον Οκτώβρη του 2016, εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκαν τα οστά του Βαγγέλη τα οποία επέστρεψαν και θάφτηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κολιάκι Επιδαύρου. Από τότε, κάθε χρόνο, ο Δήμος Επιδαύρου διοργανώνει τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης κ.α.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis