home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ενθουσίασαν οι Ισπανοί στο Ναύπλιο

Σύγχρονος χορός, ακροβατικά και χιπ χοπ από τους Ισπανούς ταλαντούχους χορευτές, στην πλατεία Συντάγματος
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Ναύπλιο

Θερμή υποδοχή είχε στο Ναύπλιο το έργο “Hito” από τους Akira Yoshida και Chey Jurado, ένα ντουέτο με στοιχεία σύγχρονου χορού, ακροβατικών και χιπ χοπ από τους δύο Ισπανούς ταλαντούχους χορευτές, το βράδυ της Τετάρτης.

Στην πλατεία Συντάγματος, όπου με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε η παράσταση, το ντουέτο προσαρμόστηκε εύκολα στο χώρο και ενθουσίασε το κοινό.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της εξακτίνωσης του φετινού 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, σε πόλεις της Πελοποννήσου, έχοντας ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Φλοίσβος) στην Κόρινθο και συνεχίστηκε με παραστάσεις στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη και στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

Η παράσταση στο Ναύπλιο

Αναζητώντας την απλότητα, βρίσκουμε την πολυπλοκότητα. Στο Hito, δύο φίλοι, ο Akira Yoshida [Ακίρα Γιοσίντα] και ο Chey Jurado [Τσέι Χουράδο], συνυπάρχουν, αναζητώντας το αυτονόητο: Την ίδια τη ζωή. Η κοινή τους αυτή αναζήτηση τούς φέρνει κοντά αλλά και τους απομακρύνει συγχρόνως.

H παράσταση Hito των Akira Yoshida και Chey Jurado παρουσιάζεται στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη της Acción Cultural Española (AC/E) μέσω του Προγράμματος PICE για την διεθνοποίηση του ισπανικού πολιτισμού, στο πλαίσιο των επιδοτήσεων για την προώθηση της κινητικότητας,  καθώς και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι συνώνυμο με την άνθιση του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Από το 1995 μέχρι σήμερα τροφοδοτεί το κοινό με έργα αφιερωμένα στην ποιητικότητα του ανθρώπινου σώματος, φιλοξενώντας δημιουργούς που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού.

 Τα έργα που φιλοξενούνται έχουν ως στόχο να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν το κοινό προς τη δημιουργία συλλογικού βίου αξίας και νοήματος.

Για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το ανθρώπινο σώμα είναι έκφραση μυστηρίου, δυνατοτήτων, συνείδησης, συναισθημάτων, ιδιοφυΐας, αισθήσεων, φόβων, δοκιμών και αποτυχιών, ελπίδων και ονείρων.

Ο τόπος μας, από το 1995, είναι η πάντα φιλόξενη μεσογειακή πόλη της Καλαμάτας. Ένας τόπος γενναιόδωρος προς το Φεστιβάλ που είναι ανοιχτό σε ολόκληρο τον κόσμο για να συμμετέχει και να το απολαύσει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis