home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σοκ στην Παλλήνη- 80χρονος αυτοκτόνησε επειδή κάηκε για τρίτη φορά το σπίτι του

Δεκάδες πύρινα μέτωπα σε Πεντέλη, Γέρακα, Παλλήνη-Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις-Εκκενώθηκαν οικισμοί
Πυρκαγιά Παλλήνη

Τραγικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά που καίει από χθες σε Πεντέλη και Παλλήνη στην Αττική, καταστρέφοντας πνεύμονες πρασίνου και περιουσίες, ενώ σοκ προκάλεσε η εύρεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, που επιχειρούσαν στην περιοχή της Ανθούσας, της σορού ενός 80χρονου άνδρα, που έδωσε τέλος στη ζωή του με περίστροφο, βλέποντας τις πύρινες φόγες να καίνε το σπίτι του για τρίτη φορά.

Δεκάδες είναι τα μέτωπα της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι και επεκτάθηκε τα ξημερώματα στην Ανθούσα και το Γέρακα, ενώ μέσα σε σύντομο διάστημα, οι φλόγες έφτασαν στην Παλλήνη. 

apotis6 enimerosi politikiprostasia11
Φωτό: Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν τιτάνια προσπάθεια, καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ ισχυρή ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι εστίες είναι πολλές και σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς.

Στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν ήδη 485 πυροσβέστες, 28 πεζοπόρα τμήματα και 120 οχήματα ενώ στο πεδίο παραμένουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες. Ήδη πό το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Επιπλέον, έχει διατεθεί και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “Όλυμπος”, για το συντονισμό των δυνάμεων ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα.

capture 40
Φωτό: youtube

Παράλληλα, συνεχίζεται η συνδρομή στελεχών του ΓΕΕΘΑ, της δασικής υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, των τοπικών φορέων και της ΕΛ.ΑΣ., που διαθέτει 626 αστυνομικούς με 232 οχήματα, κυρίως για τη διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, την απομάκρυνσή τους σε σημεία που δεν διατρέχουν κίνδυνο και τη διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Για τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με ανέμους που ξεπερνούσαν και τα 80 χλμ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, κατά την ενημέρωση που έκανε στις 8 το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη ενώ ταυτόχρονα η φωτιά κατακαίει και από τις δύο πλευρές της οδού Μαραθώνος.

capture 39
Γιάννης Αρτοποιός-Φωτό: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε πως η φωτιά άλλαζε κατεύθυνση καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας. “Μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες, προτεραιότητα ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, κρίσιμων υποδομών αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας”, σημείωσε, αναφέροντας πως απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους περισσότερα από 600 άτομα.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη έχει περάσει στον αστικό ιστό σε πολλά μέτωπα. Δεν ξέρουμε πόσο θα βοηθήσουν και τα εναέρια μέσα. Οι άνεμοι ενισχύθηκαν περισσότερο το τελευταίο μισάωρο. Έχουμε πολλές αναφορές ότι έχουν καεί σπίτια στην Πεντέλη”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Η τραγωδία των πυρκαγιών εξακολουθεί να πληγώνει την Ελλάδα, για ένα ακόμη καλοκαίρι, καθώς χάνονται ζωές, πράσινο και περιουσίες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis