home design 800x400
home design 1170Χ320

Μεγαλόπολη: Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη

Αυξημένος ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων
Φωτιά πυροσβεστική

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουλίου, μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα, η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου σε δύσβατη δασική έκταση στο Ρούτσι της Μεγαλόπολης.

Η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες απέδωσε καρπούς, καθώς η πυρκαγια οριοθετήθηκε και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις όμως θα εξακολουθήσουν να παραμένουν για μέρες στο σημείο, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι αυξημένος, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δύο ελικόπτερα ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Ρούτσι, του Δήμου Μεγαλόπολης και βοήθησαν σημαντικά στο να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

πυρκαγιά δάσος 3
Φωτό: Αρχείο

Οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας με 87 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα και 22 οχήματα, ενώ το έργο τους συνέδραμαν και υδροφόρα οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ότι, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, αίρεται η εφαρμογή των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούσε τον ολικό αποκλεισμό κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις, στον Κόμβο Λεύκτρου Σπάρτης του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας και Κλάδου Λεύκτρου- Σπάρτης.

Τα νέα για τη Μεγαλόπολη και το πύρινο μέτωπο εκεί είναι ευχάριστα, σε αντίθεση με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική, και ευχή όλων είναι να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις στη συνέχεια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis