Home design
home design

Ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σε Άστρος και χωριά (Πρόγραμμα)

Πολιτιστικό καλοκαίρι στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας
paralio_astros_kynouria_1

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση κατάρτισαν και ανακοινώνουν το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του καλοκαιριού σε Άστρος και χωριά.

Καταξιωμένοι και δημοφιλείς καλλιτέχνες συμμετέχουν στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές και αξιόλογες συναυλίες, ιστορικές ομιλίες, προβολές ταινιών και πολλές άλλες δράσεις πολιτισμού.

Ύστερα από δύο χρόνια επανέρχεται το καθιερωμένο Estella Festival και επεκτείνεται σε τρεις Αρχαιολογικούς χώρους. Φέτος περιλαμβάνει τρεις συναυλίες σε Παράλιο Άστρος, Μελιγού και Άγιο Ανδρέα και μία ημερίδα στο Παράλιο Άστρος. Μέσα από το Estella Festival καταδεικνύετε τόσο η ιστορική όσο και η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της τσακώνικης κληρονομιάς εγκαινιάζεται ένας νέος θεσμός το «Φεστιβάλ Τσακωνιάς». Τα ιδιαίτερα τσακώνικα χαρακτηριστικά παρουσιάζονται μέσα από τη μουσική, τους χορούς, την διάλεκτο, τη γαστρονομία, την αρχιτεκτονική με εκδηλώσεις σε Πραστό και Άγιο Ανδρέα.

Στις φετινές εκδηλώσεις φιλοξενείται στο Παράλιο Άστρος το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories», μία καινοτόμο δράση με κύριο στόχο να προσκαλέσει τον κόσμο σε ένα βιωματικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Μέσα από παρουσιάσεις, μαθήματα μαγειρικής, παρασκευής ντόπιων συνταγών και εκθέσεις τοπικών προϊόντων με σκοπό να αναδειχθούν οι τοπικοί παραγωγοί αλλά και τοπική γαστρονομία.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους πραγματοποιούνται πολλές συνδιοργανώσεις για την τόνωση των τοπικών κοινωνιών.

Το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα είναι με ελεύθερη είσοδο για όλο το κοινό!

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Φιλοξενούμε φέτος στον Δήμο μας πολλές και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι μια ευκαιρία να διασκεδάσουμε και πάλι όλοι μαζί, να απολαύσουμε όμορφες στιγμές με αγαπημένα μας πρόσωπα. Στόχος μας είναι πέρα από τις μουσικές εκδηλώσεις να καθιερώσουμε νέα πολιτιστικά και καινοτόμα δρώμενα τα οποία θα αναδεικνύουν την τοπική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Εύχομαι σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με πολλές ξέγνοιαστες στιγμές χαράς».

Εκδηλώσεις Άστρος (1)
Εκδηλώσεις Άστρος (2)
Εκδηλώσεις Άστρος (4)
Εκδηλώσεις Άστρος (3)

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis