home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑχαΐα

Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μετά το εξοργιστικό περιστατικό

Ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό - Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα ζητά η οικογένεια του 49χρονου

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μετά το τραγικό περιστατικό με τον 49χρονο. Την παραίτηση του είχε ζητήσει ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ όπως έγινε γνωστό χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

Να σημειωθεί ότι μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Ο θάνατος 49χρονου που πήγε με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός έχει προκαλέσει οργή και ερωτήματα. Όπως προκύπτει, εκείνη την ώρα εφημέρευαν περισσότεροι από 70 γιατροί, ενώ η νοσοκόμα που μίλησε με τον άτυχο 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν για να τον εξετάσει, αρκέστηκε στο να τον διώξει επειδή το «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε. Ο αδελφός του εκλιπόντος ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Λάθος η ζωή του αδερφού μου;»

Συντετριμμένη και οργισμένη είναι η οικογένεια του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου, που άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, στον δρόμο για το Ρίο, αφού τον έδιωξαν από το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, επειδή δεν είχε εφημερία.

Η αδερφή του 49χρονου αδυνατεί να πιστέψει ότι ο Θοδωρής χάθηκε τόσο άδικα, με το προσωπικό του νοσοκομείου να του φέρεται απάνθρωπα και να τον διώχνει, ενώ εκείνος παραπονιόταν ότι πονούσε πολύ και ζητούσε βοήθεια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η αδερφή του θύματος, καταρρακωμένη, ξεσπά κατά του υπουργείου Υγείας και του προσωπικού του νοσοκομείου: «Πώς εξηγεί το υπουργείο Υγείας τον θάνατο του αδελφού μου; Ως λάθος; Πραγματικά; Θέλετε να πούμε ότι ένας άνθρωπος που έφτασε μέχρι το νοσοκομείο και είπε στους γιατρούς πεθαίνω, αλλά εκείνοι τον έδιωξαν και τον άφησαν αβοήθητο, ότι λέγεται λάθος; Ας είναι κι έτσι! Εγώ όμως θέλω να προτείνω κάτι. Οπως τον καιρό των lockdown για τον κορωνοϊό βγαίναμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους ήρωες γιατρούς, έτσι να βγούμε και τώρα στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς του Αγίου Ανδρέα που εκτέλεσαν τον αδερφό μου και τον άφησαν να πεθάνει αβοήθητος χωρίς λόγο. Ποιος ήταν αυτός που έκρινε έναν ασθενή χωρίς καν να τον εξετάσει γιατρός; Μπορεί κάποιος να απαντήσει;» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Μάλιστα απηύθυνε μήνυμα στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη: «Μπορεί να έρθει ο κύριος Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια; Μπορεί να έρθει και να μου πει κατάμουτρα ότι έγινε κάποιο… ιατρικό λάθος; Οτι δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση της υγείας του αδερφού μου; Τι θα μπορούσε να μου πει ο κύριος Πλεύρης αν τον είχα μπροστά μου;» είπε οργισμένη η αδερφή του 49χρονου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button