home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πάτρα: Πέθανε αβοήθητος έξω από το Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η οικογένεια του άτυχου άνδρα-Τι απαντά το Νοσοκομείο
Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πάτρα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά η οικογένεια ενός 49χρονου άνδρα, που ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 14 Ιουλίου έσπευσε στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα με δυνατό πόνο στην πλάτη, φοβούμενος πως προερχόταν από την καρδιά του, όπως ο ίδιος ανέφερε στον αδελφό του.

Η απάντηση που έλαβε όμως ήταν ότι “το Νοσοκομείο δεν εφημερεύει” και θα έπρεπε να πάει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με το pelop.gr, παρά τις εκκλήσεις του ιδίου και του αδελφού του για παροχή πρώτων βοηθειών οι γιατροί ήταν ανένδοτοι και έτσι αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν προς το Ρίο. Δυστυχώς δεν πρόλαβαν να φθάσουν, καθώς λίγο αργότερα ο 49χρονος ένιωσε ακόμη δυνατότερο πόνο και κατέρρευσε μέσα στο αυτοκίνητο του αδελφού του. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του από καρδιακή ανακοπή.

Σκηνές θρήνου και αγανάκτησης εκτυλίχθηκαν στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, όπου έσπευσαν οι οικείοι του άτυχου 49χρονου για να ζητήσουν εξηγήσεις για το περιστατικό, με μέλη της οικογένειας να μιλούν για “έλλειψη ανθρωπιάς” και αδυναμία εκτίμησης του επείγοντος της κατάστασής του και να ζητούν άμεση παρέμβαση εισαγγελέα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

agiosandreasfromabove 02.jpg
Φωτό: ΓΝΠ “Άγιος Ανδρέας”

Η απάντηση το νοσοκομείου

Από την πλευρά του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θοδωρόπουλος, δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τον άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».

Το γεγονός παραμένει πως ο άνθρωπος ξεψύχησε αβοήθητος σε λίγη απόσταση από το Νοσοκομείο της Πάτρας και αναμένεται η παρέμβαση ή μη εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: pelop.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis