home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Προχωρά το ΔΗΠΕΘΕ μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης

Λ. Μενδώνη: “Το ΔΗΠΕΘΕΚ είναι ξεκάθαρα περιφερειακό, καθώς δεν θα παραμένει μόνο στην έδρα του”
Μενδώνη ΔΗΠΕΘΕΚ

Προχωρά η δημιουργία του Δημοτικου Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, λίγο πριν την πρεμιέρα των φετινών εκδηλώσεων του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕΚ υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Δημοτικής κΚοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις”, από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο και τον πρόεδρο της “Φάρις”, Παντελή Δρούγα.

Μετά τις υπογραφές η υπουργός Πολιτισμού αναφερόμενη στο ΔΗΠΕΘΕΚ τόνισε ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ξεκάθαρα Περιφερειακό, καθώς δεν θα είναι από αυτά που παραμένουν μόνο στην έδρα τους.

“Η Μεσσηνία έχει εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, αλλά είναι και προορισμός για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Το Φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο πολιτιστικής φυσιογνωμίας για την Καλαμάτα, ένα παράθυρο στον κόσμο. Το ΥΠΠΟ στηρίζει διαχρονικά τη διοργάνωση, που διακρίνεται από την υψηλή ποιότητα και τη συμμετοχή σχημάτων που το καθιστούν ανταγωνιστικό”, ανέφερε επίσης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού η υπουργός Πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε τη “σημαντική διαχρονική στήριξη του υπουργείου στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θεσμού παγκοσμίως γνωστού πλέον, ο οποίος, με φροντίδα της Περιφέρειας, εξακτινώνεται και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου με το Ναύπλιο, την Τρίπολη και την Κόρινθο να έχουν φέτος σειρά.

293640302 1398917830577987 157182361600350805 n
Φωτό: anagnostis

“Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, αλλά και το σύνολο των πολιτιστικών δράσεων που ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υλοποιεί διαχρονικά αποτελούν ένα μοντέλο που μετουσιώνει την έννοια της περιφερειακής πολιτιστικής ανάπτυξης“, ανέφερε στη συνέχεια ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τέλος, σημείωσε μεταξύ άλλων, “τη διαχρονική συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Καλαμάτας μέσα από σειρά προγραμματικών συμβάσεων για πολλά έργα, τόσο ανάδειξης μνημείων, όσο και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων παγκόσμιου κύρους, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού”.

Να σημειώσουμε ότι μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το ΔΗΠΕΘΕΚ και λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού τόσο η Λίνα Μενδώνη όσο και ο Νίκος Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν από το Μέγαρο Χορού , μετά από πληροφορίες για διαμαρτυρία των καλλιτεχνών για την αποφυλάκιση Λιγνάδη.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας θα είναι το δεύτερο περιφερειακό θέατρο στην Πελοπόννησο μετά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το πρώτο στην Περιφέρεια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis