home design 800x400
home design 1170Χ320

Καλαμάτα: Αποχώρηση Μενδώνη από το Φεστιβάλ Χορού υπό το φόβο επεισοδίων

“Οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή”-Μήνυμα των χορευτών από σκηνής του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, για την αποφυλάκιση Λιγνάδη
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Αποχώρησε από το Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της επίσημης πρεμιέρας του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου, υπο το φόβο επεισοδίων, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό, Νίκο Γιατρομανωλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheriaonline, οι δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν ενημέρωση ότι επίκειται πιθανά κάποια διαμαρτυρία από παριστάμενους στην παράσταση σχετικά με τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις και την αποφυλάκιση Λιγνάδη.

4471f062092d7b7ba49b0988dd89df54 l
Φωτό: eleftheriaonline

Η υπουργός Πολιτισμού αποχωρώντας συνομίλησε με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα, διευκρινίζοντας ότι η αποχώρηση σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την διοργάνωση.

Εν τω μεταξύ μήνυμα με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση αποφυλάκισης του τέως Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για 2 βιασμούς, έστειλαν το βράδυ της Παρασκευής χορευτές από τη σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, καθώς μετά το τέλος της παράστασης άνοιξαν πανό που έγραφε “Rapists must be in jail”, δηλαδή “Οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή”.

7fd4684f941f907a4bc4dee7de6ba872 l
Φωτό: eleftheriaonline

Έχοντας προφανώς πληροφόρηση για αυτή τη διαμαρτυρία η Λίνα Μενδώνη και ο Νίκος Γιατρομανωλάκης είχαν ήδη αποχωρήσει από το Μέγαρο Χορού.

Με αφορμή την παραπάνω διαμαρτυρία ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Εκπληκτική έναρξη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απόψε με την συγκλονιστική παράσταση Triptych της βελγικής ομάδας PEEPING TOM.
Η κ. Μενδώνη παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επέλεξε να αποχωρήσει ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Μάλλον, μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις, δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών.
Με το πανό που σήκωσαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες στο τέλος της παράστασης και που προφανώς αποθεώθηκαν από το κοινό, δικαίωσαν την απόφαση της…”

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
Φωτό: anagnostis

Σύμφωνα πάντως με το πρόγραμμα της περιοδείας της υπουργου Πολιτισμού σε Μεσσηνία και σε Αργολίδα, η Λίνα Μενδώνη ανεμένετο να παρακολουθήσει την πρεμιέρα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού με το έργο-σταθμό, TRIPTYCH: The missing door, The lost room and The hidden floor των Peeping Tom. Παρά ταύτα, και χωρίς επισήμως να εξηγηθούν οι λόγοι, τα δύο κυβερνητικά στελέχη αποχώρησαν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis