home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”

150 ευρώ στους δικαιούχους για τουρισμό μέχρι τον Ιούνιο του 2023
Ποιοί πάνε διακοπές με τον ΟΑΕΔ

Α νοίγει σήμερα, Σάββατο 16 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”, που αφορά σε 200.000 δικαιούχους, με το ποσό επιδότησης να έχει αυξηθεί κατά 30 ευρώ και να ανέρχεται πλέον στα 150 ευρώ, ενώ τα ΑμεΑ θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για πέντε ημέρες και η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω του vouchers.gov.gr, με τους κωδικούς του taxisnet.

Το νέο πρόγραμμα έχει στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας και για αυτόν το λόγο οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν για ένα ολόκληρο χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2023, σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, ενώ οι ξενοδόχοι θα μπορούν άμεσα να λάβουν τα χρήματα.

Οριστικοί πίνακες αποτελέσματα Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ
Φωτό: Αρχείο

‘Οπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρονται εξαργύρωση σε κάθε πάροχο διαμονής και σε κάθε προορισμό της χώρας, εξαργύρωση με χρήση ψηφιακής κάρτας, αυξημένη επιδότηση, ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση για ΑμεΑ, δυνατότητα εξαργύρωσης από το φετινό Ιούλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Θεματικός τουρισμός
Φωτό: Αρχείο

“Με την πρωτοβουλία αυτή, τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανταποκρινόμαστε στη δέσμευσή μας για βελτίωση του παλιού προγράμματος, στηρίζοντας έμπρακτα τους συμπολίτες μας και την κοινωνία, ώστε να ενισχυθεί η δυναμική και του εσωτερικού τουρισμού, σε μια χρονιά όπου ήδη καταγράφονται εξαιρετικές επιδόσεις στον εισερχόμενο από το εξωτερικό τουρισμό” επεσήμανε η υφυπουργός.

Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” έρχεται από την κυβέρνηση επιτέλους σήμερα, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για μεγάλη καθυστέρηση στο άνοιγμα της πλατφόρμας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis