home design 800x400
home design 1170Χ320

Νέα Κίος: Η Μικρασιάτικη Μουσική Παράδοση σε ένα 4ημερο πανδαισία ηχοχρωμάτων

Τραγούδια, χοροί, παιχνίδια αλλά και μαθήματα παραδοσιακών οργάνων στα ΚΙΑΝΑ 2022
Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Κίου

Η Μικρασιάτικη Μουσική Παράδοση είναι η αιχμή του δόρατος στην πρώτη επετειακή συνάντηση, που διοργανώνουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΚΙΑΝΑ 2022, από την 1η ως τις 4 Αυγούστου, ντύνοντας για ένα 4ημερο το καλοκαίρι με πανδαισία ηχοχρωμάτων.

Το πρόγραμμα της συνάντησης θα περιλαμβάνει μαθήματα, συναυλίες, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, αλλά και έθιμα των Μικρασιατών, οι οποίοι πριν 100 χρόνια έφτασαν στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί τους το Μικρασιάτικο Πολιτισμό.

Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να βιώσουν για 4 ημέρες τη συμμετοχή σε μουσικές παρέες που θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν τα πιο όμορφα μικρασιάτικα τραγούδια. Παράλληλα, θα διδαχτούν από έμπειρους καθηγητές παραδοσιακής μουσικής, όπως η υπέροχη Καίτη Κουλλιά στο τραγούδι, ο δεξιοτέχνης Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, ο μοναδικός Βασίλης Κασούρας στο ούτι, το λαούτο το τραγούδι, και ο πολυτάλαντος Βαγγέλης Πασχαλίδης στο σαντούρι. Θα συμμετάσχουν επίσης στα μουσικά σύνολα που θα πλαισιωθούν από μαθητές και από καθηγητές, για τα απαιτούμενα βραδινά γλέντια που θα γίνουν σε επιλεγμένα μέρη και τις 4 ημέρες.

ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ Μ.ΑΣΙΑΣ 04.08.22

Το τετραήμερο θα λήξει πανηγυρικά, την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ, στο Πάρκο Γιάννη Παπαϊωάννου στη Νέα Κίο, με μια μεγάλη συναυλία με τους Κυριάκο Γκουβέντα, Καίτη Κουλλιά, Βασίλη Κασούρα και Βαγγέλη Πασχαλίδη και στην οποία θα παίξουν όλοι οι συμμετέχοντες για να τιμήσουν την επέτειο των 100 χρόνων, ενώ θα συμμετάσχει και η χορευτική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis