home design 800x400
home design 1170Χ320

Ευρωπαίοι δασοκομάντος πιάνουν θέσεις μάχης στην Πελοπόννησο

Μεθαύριο η πρώτη ομάδα Γερμανών στην Αρκαδία – Ποια θα είναι η αποστολή τους.
Πυροσβέστες

Στην Αρκαδία αναμένεται να εγκατασταθούν από το Σάββατο 16 Ιουλίου Ευρωπαίοι πυροσβέστες – δασοκομάντος, που θα επανδρώσουν ένα νέο πεζοπόρο τμήμα, έχοντας ως κύρια αποστολή να επιχειρούν στην Πελοπόννησο για την κατάσβεση πυρκαγιών.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας συνδυάζει Έλληνες κι Ευρωπαίους πυροσβέστες προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος εκείνες τις κρίσιμες ώρες, καθώς υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απαραίτητη η μεταφορά πυροσβεστικών δυνάμεων από άλλα σημεία της χώρας.

Το πεζοπόρο τμήμα συνοδεύεται από έναν ή δυο Έλληνες αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ θα προπορεύεται ομάδα Ελλήνων πυροσβεστών με πεζοπόρα ή μηχανοκίνητα οχήματα.

Στις 16 Ιουλίου φτάνει στην Τρίπολη η πρώτη ομάδα πυροσβεστών από την Γερμανία που θα αποτελείται από 16 άτομα, η οποία θα παραμείνει στην αρκαδική πρωτεύουσα μέχρι την 31η Ιουλίου. Στη συνέχεια θα αντικατασταθούν από 14 Νορβηγούς, ενώ αναμένονται ακόμα 24 πυροσβέστες από τη Φινλανδία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis