home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επίδαυρος: Η Έκθεση Αγροτουρισμού προμετωπίδα του “τουρισμού εμπειρίας”- Το όραμα του Τάσου Χρόνη

Επέκταση των δράσεων της Έκθεσης Αγροτουρισμού σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς
Έκθεση Αγροτουρισμού Επίδαυρος

Με γεύσεις και αρώματα της Επιδαύριας Γης σφράγισε και φέτος τα 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου, που άνοιξε τις πύλες της την Κυριακή 3 Ιουλίου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου φιλοδοξώντας, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, να αποτελέσει την προμετωπίδα του “τουρισμού εμπειρίας”, όπως αποκαλείται ο Αγροτουρισμός.

aai 3910
Φωτό: Δήμος Επιδαύρου

Τάσος Χρόνης: “Όραμα, η Έκθεση Αγροτουρισμού να επεκτείνει τις δράσεις της σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς”

Η Έκθεση Αγροτουρισμού είναι πλέον θεσμός συνώνυμος της τοπικής γαστρονομίας, που συνδέεται με τον τουρισμό. Πλημυρισμένη με γεύσεις και αρώματα από πορτοκάλια, λάδι, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυροκομικά προϊόντα, αλόη, αρωματικά φυτά και βότανα, μαρμελάδες και παραδοσιακά
γλυκά κουταλιού όλα με τη ‘’σφραγίδα’’ της Επιδαύριας Γης, δημιουργεί ένα πλούσιο μωσαϊκό προκαλώντας τον επισκέπτη σε ένα απόλυτο ταξίδι των αισθήσεων και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του καλοκαιριού στην Αργολίδα και όχι μόνο.

aai 3630
Φωτό: Δήμος Επιδαύρου

“Φέτος την ποιοτικά αναβαθμισμένη Έκθεση, όσον αφορά στις οικοτεχνίες και τους παραγωγούς, έχει επισκεφθεί ήδη μεγάλο πλήθος κόσμου τα Σαββατοκύριακα”, τονίζει ο Τάσος Χρόνης, “καθώς κυρίως οι Κυριακές είναι γεμάτες εκδηλώσεις, και αναμένεται αύξηση της επισκεψιμότητας το επόμενο διάστημα“.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Αργολίδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Τελεί δε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ
χρηματοδοτείται και από το Ε.Π. Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020, με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα, γεγονός που εκφράζει καταφανώς την καθολικότητα της σημασιάς του γεγονότος.

aai 4361
Φωτό: Δήμος Επιδαύρου

“Με 124.000 ευρώ, διατεθειμένα για δύο χρόνια από το Πρόγραμμα Leader, η αναβάθμιση της γαστρονομικής κατεύθυνσης αλλά και το νέο logo έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από φέτος, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του ποσού θα διατεθεί για τα νέα περίπτερα, που θα παραγγελθούν το Σεπτέμβριο, καθώς αυτή τη χρονιά δεν ήταν εφικτό να παραδοθεί το σύνολο της παραγγελίας και δεν θέλαμε να υπάρξουν ημίμετρα”, επισημαίνει ο δήμαρχος Επιδαύρου.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης Αγροτουρισμού παραβρέθηκε εκτός των τοπικών αρχόντων και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του Υπουργείου για το θεσμό.

aai 4036
Φωτό: Δήμος Επιδαύρου

Όπως τονίζει ο Τάσος Χρόνης το όραμά του είναι “από του χρόνου να επιμείνουμε ακόμη περισσότερο στην ουσία του αγροτουρισμού και της τοπικής γαστρονομίας με μια έκθεση που θα αποτελέσει προμετωπίδα του “τουρισμού εμπειρίας” και με συγκεκριμένες δράσεις που θα επεκτείνονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο στο καλοκαίρι”

“Σαν Δήμος έχουμε ήδη καταθέσει πρωτότυπες προτάσεις για την τόνωση και την προώθηση της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων”, κατέληξε ο δήμαρχος Επιδαύρου.

Η “αργυρή επέτειος” της Έκθεσης Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο γίνεται το εφαλτήριο για περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού και εγκαθίδρυσή του στη συνείδηση του γαστρονομικού τουρισμού ως ενός από τα σπουδαιότερα γεγονότα στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο τομέα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis