home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Ζωντανός ο πιλότος – Μάχη να κρατήσουν στη ζωή τον δεύτερο, ενώ βρέθηκε και τρίτος

Συνολικά τέσσερα ήταν τα μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς.
Διάσωση ελικόπτερο Σάμος

Ενοικιαζόμενο πυροσβεστικό ελικόπτερο μεσαίου μεγέθους, με τετραμελές πλήρωμα, που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Πλάκας.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις διασωθέντες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από θαλάσσης και αέρος.

Το ελικόπτερο επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα ήταν τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ζωντανός εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα ότι διασώθηκε δεύτερο μέλος του πληρώματος.

Αγωνιώδεις προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή το δεύτερο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Σάμο. Διασώστες κάνουν ΚΑΡΠΑ χωρίς ανταπόκριση στον άντρα που περισυνελέγη λίγο πριν τις 19:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, από αέρος έχει εντοπιστεί και τρίτο μέλος του πληρώματος, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Το ελικόπτερο έπεσε 300 μέτρα από την παραλία της Πλάκας στη Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το ελικόπτερο το οποίο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανια, τύπου Μi 8 (μεσαίου τύπου) με τετραμελές πλήρωμα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά.

Στην επιχείρηση έρευνας παίρνουν μέρος και τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν για την πυρκαγιά, το Λιμενικο και το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλήρωμα του ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης ενισχύονται συνεχώς από σκάφη του Λιμενικού που είναι σε ανοικτή γραμμή το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και με το υπουργείο Ναυτιλίας και αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου μέλους του πληρώματος του ελικοπτέρου.

UPDATE: Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Ένας ζωντανός, δύο νεκροί – Έρευνες για το τέταρτο μέλος του πληρώματος

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis