home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Μελέτες για νέο Terminal 600 τ.μ. στο λιμάνι

Πού σχεδιάζεται να γίνει, τι θα περιλαμβάνει και γιατί κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή του – Πόσο θα κοστίσουν οι μελέτες.
Λιμάνι Ναυπλίου

Προχωρά η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την ανέγερση νέου Terminal στο λιμάνι του Ναυπλίου. Ο νέος σταθμός θα είναι επιφανείας περίπου 600 τ.μ. και θα εκτείνεται αποκλειστικά στην ισόγεια στάθμη.

Η εκπόνηση της μελέτης θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου μέσω προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Αντικείμενο – Σκοπιμότητα

Η Λιμενική Εγκατάσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου εντοπίζεται στη Δυτική πλευρά της πόλης του Ναυπλίου και βρίσκεται σε απόσταση 150 km από την πόλη των Αθηνών και 170 km από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, χιλιομετρικές αποστάσεις οι οποίες δια μέσου του νέου οδικού χάρτη καλύπτονται σε χρόνο εβδομήντα λεπτών.

Η ανωτέρω παράμετρος καθιστά τον προορισμό του Ναυπλίου, δια μέσου της λιμενικής εγκατάστασης, ελκυστικό για home porting (Διατοπικός συνδυαστικός τουρισμός αεροπλάνου – πλοίου).

Αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την ανέγερση νέου Terminal στον Λιμένα Ναυπλίου. Ο νέος σταθμός θα είναι επιφανείας περίπου 600 τ.μ. και θα εκτείνεται αποκλειστικά στην ισόγεια στάθμη.

Η κατασκευή ενός τέτοιου σταθμού επιβάλλεται καθώς η υπάρχουσα κατάσταση δεν δύναται να εξυπηρετήσει με αποτελεσματικότητα τον σημαντικό όγκο επισκεπτών και χρηστών του Λιμένα (ιδίως την θερινή περίοδο).

Πιο συγκεκριμένα, εντός του Λιμένα εντοπίζονται:

  1. Οικίσκος διαστάσεων 3χ8 ήτοι 24 τ.μ. ο οποίος λειτουργεί ως γραφείο ΥΑΛΕ και διαθέτει όλα τα μηχανήματα ελέγχου ( κάμερες – Η/Υ κλπ) που απαιτούνται για το έλεγχο των επιβατών της κρουαζιέρας
  2. Οικίσκος διαστάσεων 3χ6 μ ήτοι 18 τ.μ. που λειτουργεί ως φυλάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής.
  3. Κινητή Μονάδα Ελέγχου Επιβατών (ΚΜΕΕ) που είναι Τροχήλατος μεταφερόμενος οικίσκος διαχωρισμένος σε δυο τμήματα , εκ των οποίον το ένα φέρει τον εξοπλισμό ελέγχου επιβατών.

Χωροθέτηση – Στόχος

Το νέο κτίριο θα χωροθετηθεί εντός της ζώνης του Λιμένα Ναυπλίου, με τρόπο, ώστε να αποτελεί, διακριτό, φίλτρο και όριο, ανάμενα στις περιοχές ελέγχου και στις περιοχές ελεύθερης πρόσβασης, από και προς την πόλη.

Ο στόχος είναι να λειτουργήσει ως μια πολυσύνθετη πύλη ελέγχου, εισόδου-εξόδου, του ελεγχόμενου τμήματος του λιμένα και της πόλης.

Πόσο θα κοστίσει η μελέτη

Η εκπόνηση της μελέτης θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου.

Κόστος terminal μελέτες 2
Κόστος terminal μελέτες 1

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis