home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καραθώνα: Παράνομη η εναπόθεση απορριμμάτων στις χωματερές δηλώνει ο Τσουκαλάς – Η αντίδραση Μάκαρη μετά το δημοτικό συμβούλιο

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος δηλώνει ότι για το νομό Αργολίδας γίνεται μεταφόρτωση στη Νέα Κίο, προς τη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Παλιοχούνη
Ανδρέας Τσουκαλάς

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του σκουπιδότοπου της Καραθώνας, με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Πελοποννήσου Ανδρέα Τσουκαλά να παίρνει τη σκυτάλη και να δηλώνει ότι «οι χωματερές είναι κλειστές και είναι παράνομη η εναπόθεση απορριμμάτων. Το κομμάτι της προσωρινής εναπόθεσης προφανώς και απαγορεύεται».

Είχαν προηγηθεί οι εξηγήσεις του Δημήτρη Κωστούρου που απάντησε στο Δημοτικό Συμβούλιο για όσα συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο πάνω από την δημοφιλή παραλία Καραθώνα, για να ακολουθήσει εντωμεταξύ ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μάκαρης επιμένοντας να επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο.

Ο Τσουκαλάς και οι χωματερές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς παίρνοντας θέση μετά από όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου δήλωσε: «Από την έναρξη της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, έχει σταλεί και έγγραφο από τον περασμένο Φεβρουάριο στο δήμο, ότι πλέον οι χωματερές είναι κλειστές και η διαχείριση απορριμμάτων γίνεται κεντρικά από τις μονάδες διαχείρισης. Δηλαδή για το νομό Αργολίδας γίνεται μεταφόρτωση στη Νέα Κίο, προς τη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Παλιοχούνη. Συνεπώς οι χωματερές είναι κλειστές και είναι παράνομη η εναπόθεση απορριμμάτων στις χωματερές. Το κομμάτι της προσωρινής εναπόθεσης προφανώς και απαγορεύεται. Οι χωματερές κλείνουν με την έναρξη της λειτουργίας της Διαχείρισης των Απορριμμάτων».

Αντίδραση Μάκαρη

Εντωμεταξύ, δεν αφήνει αναπάντητες τις δηλώσεις Κωστούρου στο δημοτικό συμβούλιο, ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Κώστας Μάκαρης, έχοντας άλλωστε αναδείξει το θέμα της χωματερής της Καραθώνας.

Ο κος Μάκαρης δηλώνει ότι συμβαίνουν τραγικά πράγματα και μιλά για εμπαιγμό, ενώ επιρρίπτει προσωπικά ευθύνες στον δήμαρχο.

Οι δηλώσεις αυτές εκατέρωθεν δείχνουν ότι το θέμα της χωματερής της Καραθώνας δεν κλείνει εδώ και αναμένεται η αντίδραση του δημάρχου, μετά τις σημερινές δηλώσεις, αλλά και το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis